NextOEM krijgt meer praktijkgerichte opzet

0

Het hightech acceleratorprogramma NextOEM krijgt een nieuw format. NextOEM is in 2013 opgezet door Brainport Industries, BZW, KvK, PWC en Brainport Development, die Zuidoost-Nederland er economisch mee wilden versterken door meer oem’ers te creëren: uitbestedende eindfabrikanten met een flinke omzet. De deelnemers moesten geen starters zijn, maar in hightech systems & materials, automotive, agro-equipment of lifetech

lifetech al één of meerdere producten op de markt hebben gebracht. Aan dit ‘groeiprogramma’ deden in 2014 zes hightech ondernemers mee: Admesy, Cordis, JSB, Leddriven, Nemo Healthcare en Pathofinder. Met succes, bericht de organisatie: stijgende omzet, meer medewerkers, nieuwe netwerken en heldere strategieën om nieuwe doelstellingen te halen. Begin vorig jaar werd deze cyclus feestelijk afgesloten.

Een tweede cyclus laat echter nog steeds op zich wachten. Programmamanager Eugene Kaerts is dit jaar, samen met Brainport Development, druk geweest met een nieuwe opzet. Daarin komen de technologie-scale-ups een aantal keren per jaar voor intervisie in ‘cirkels’ van zes bedrijven bijeen om van elkaar te leren. En experts behandelen dan onderwerpen die de deelnemers relevant vinden. Voorts zet het programmamanagement zich in om ondernemers te linken aan klanten, leveranciers, financiers en kennisinstituten. De zes ondernemingen van de eerste cyclus zullen een cirkel gaan vormen. De organisatie is met andere bedrijven in gesprek voor een tweede cirkel. Met deze nieuwe opzet speelt NextOEM in op de behoefte van de deelnemers aan meer ruimte voor uitwisseling met de praktijk en elkaar.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics