Nexperia investeert, door overname startup Nowi, in duurzame alternatieven voor batterijen

0

Nexperia, de expert in essentiële halfgeleiders, heeft vandaag een uitbreiding aangekondigd van zijn portfolio van energiebeheerproducten met oplossingen voor het oogsten van energie. Energie kan worden geoogst uit licht, trillingen, radiogolven of temperatuurgradiënten en kan daarom worden gebruikt om batterijen te vervangen in energiezuinige toepassingen zoals slimme wearables en autonome draadloze sensorknooppunten.

De uitbreiding van nexperia’s expertise komt door de overname van het In 2016 opgerichte Nowi.  Nowi’s PMIC’s combineren de kleinste PCB-voetafdruk met de laagste stuklijstkosten en de beste gemiddelde oogstprestaties. De productiecapaciteit en capaciteit van Nexperia en de wereldwijde infrastructuur zullen ervoor zorgen dat Nowi samen de productie van deze oplossingen kan versnellen, waardoor een hogere volumeproductie en verzending tegen het einde van 2022 en begin 2023 mogelijk wordt.

Op donderdag 24 november 2022 0m 15.30 ontvangen wij onze gasten bij Boerderij Mereveld te Utrecht heeft de zaal het voor het zeggen en kiest de awardwinnaars van 2022 na Link Magazine’s ‘Wie zijn jouw échte partners?’- talkshow. Meldt u aan voor 24 november.

“Nowi vertegenwoordigt een strategisch belangrijke investering omdat energieoogst de perfecte aanvulling is op nexperia’s bestaande energiebeheermogelijkheden”, zegt Dan Jensen, General Manager Business Group Analog &Logic IC’s bij Nexperia. “Deze beslissing betekent dat Nexperia klanten nu een duurzaam alternatief voor batterijvermogen voor hun producten kan bieden, dat snel op de markt beschikbaar zal zijn. Het team van Nowi heeft een sterke basis gebouwd waarop we alleen maar willen bouwen en het vermogen om op te schalen willen vergemakkelijken – zowel vanuit de productiekant, maar ook vanuit het bedrijf en het team. We zijn verheugd om het Nowi-team in de Nexperia-familie te brengen.”

“Onderdeel worden van Nexperia is op vele niveaus zinvol”, aldus Simon van der Jagt, CEO van Nowi B.V. “Toegang hebben tot de fabricage-, verkoop- en marketinginfrastructuur van een grote halfgeleiderfabrikant zal ons in staat stellen om betere producten veel sneller op de markt te brengen. Ons gedeelde Nederlandse erfgoed zal extra synergie brengen in toekomstige activiteiten. Het team is erg enthousiast over de toekomst als onderdeel van Nexperia en het samen bereiken van onze missie. Samen worden we beter, samen sterker.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics