Nexperia breidt productiecapaciteit uit door overname van Newport Wafer Fab.

0

Nexperia, de expert in essentiële halfgeleiders, heeft de transactie afgerond om Newport Wafer Fab (NWF) over te nemen, wat bijdraagt aan de groeiambities en investeringen van het bedrijf om de wereldwijde productiecapaciteit te vergroten. Met de overname verkrijgt Nexperia 100% eigendom van de Welshe halfgeleiderproductiefaciliteit. Nexperia Newport zal een sterke positie blijven innemen in het Welshe ecosysteem en de technologische ontwikkeling en zal de huidige banen op de newport-site en anderen in de regio veiligstellen.

Nexperia is klant van de foundry diensten van Newport Wafer Fab en werd in 2019 de op één na grootste aandeelhouder. De vestiging in Newport is een aanvulling op de andere Europese productieactiviteiten van Nexperia in Manchester en Hamburg, die ook aanzienlijke recente investeringen hebben gezien.

Achim Kempe, Chief Operations Officer van Nexperia: “We zijn erg verheugd om Newport op te nemen als onderdeel van onze wereldwijde productievoetafdruk. Nexperia heeft ambitieuze groeiplannen en het toevoegen van Newport ondersteunt de groeiende wereldwijde vraag naar halfgeleiders. De Newport faciliteit heeft een zeer bekwaam operationeel team en heeft een cruciale rol te spelen om de continuïteit van de activiteiten te waarborgen. We kijken ernaar uit om samen aan een toekomst te bouwen”.

Paul James, Managing Director van de Newport-site: “De overname is geweldig nieuws voor het personeel hier in Newport en het bredere bedrijfsleven in de regio, aangezien Nexperia de broodnodige investeringen en stabiliteit voor de toekomst biedt. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van het wereldwijde Nexperia-team en willen graag het huidige personeelsbestand behouden. Er kunnen ook extra lokale bronnen nodig zijn. We zijn ook blij dat we kunnen blijven bijdragen aan het lokale ecosysteem.”

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Drew Nelson, vertrekkend voorzitter Newport zei: “De verandering in eigendom van de Newport-site markeert een belangrijke stap voor de toekomst van de faciliteit en voor de regio. We zijn blij dat we de expertise in het ontwikkelen van high-end siliciumapparaten in de 200 mm wafer fab kunnen behouden en tegelijkertijd mogelijkheden voor ons kunnen openen om nieuwe halfgeleidertechnologieën toe te voegen”.

De productielocatie voor halfgeleiders in Newport werd voor het eerst opgericht in 1982 en heette oorspronkelijk INMOS. De huidige capaciteit is meer dan 35.000 200 mm wafer starts per maand voor een breed scala aan halfgeleidertechnologieën, variërend van MOSFET’s en Trench IGBT’s met waferverdunningsmethoden tot CMOS, analoge en samengestelde halfgeleiders. Het zal de strategische groeiambitie van Nexperia van 10 miljard USD ondersteunen en de productlijnen van Nexperia verrijken in IGBT, Analoge en samengestelde halfgeleiders parallel aan de huidige 8″-investeringen in de wafer fabs in Manchester en Hamburg. Deze overname verbetert de automotive-gekwalificeerde productleveringscapaciteit en het marktaandeel van Nexperia aanzienlijk.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics