NEVAT GPI viert 30-jarig bestaan in Madrid: hechte cultuur basis voor succes

0

NEVAT Groep Plaatverwerkende Industrie (GPI) is een trouwe club van ondernemers/directeuren die elkaar minimaal drie keer per jaar treffen. Onderling vertrouwen helpt de aangesloten leden om te komen tot het verbeteren van individuele bedrijfssituaties. De sectorgroep bewijst al vele jaren lang dat gunnen ook een belangrijke onderscheidende waarde is in zakendoen. Het oplossen van problemen gaat namelijk een stuk gemakkelijker als je een klik hebt met de ander. Respect voor elkaar en onderling vertrouwen is de basis van NEVAT GPI. Daarnaast hebben we een belangrijke code: het is director-only.

NEVAT branchemanager Edwin Dekker: “Sterk netwerk houdt plaatverwerkend Nederland op de been: ook in de toekomst is samenwerken van belang.”

Het zijn opnieuw spannende tijden in de markt, dat is een blijvende uitdaging voor ons allen. Door te allen tijde het gesprek hierover met elkaar aan te gaan, verbeter je ook je eigen positie. Door dit zowel vanuit je persoonlijke visie als bedrijfsperspectief te doen, kan er informatie met elkaar gedeeld worden.

Reis naar Madrid

Het 30-jarig jubileum is gevierd met maar liefst 47 deelnemers, waarvan de helft uit partners/echtgenotes van de meegereisde directeuren bestond. Het programma behelsde een tour door Madrid van drie dagen onder begeleiding van een gids. Hierbij werd de stad zowel te voet als op de fiets ontdekt. Daarnaast werd er nog meer cultuur geproefd tijdens een spetterende flamenco show. Voorzitter Corné van Opdorp, directeur BOZ Group, hield vrijdagavond 5 oktober een korte speech over het belang van NEVAT GPI voor onze business. Menko Eisma, directeur Trumpf Nederland en tevens bestuurslid van brancheorganisatie FPT-VIMAG, was tijdens de reis ook aanwezig. Hij benadrukte de noodzaak van verdergaande samenwerking in de keten. Zowel NEVAT als NEVAT GPI gaan hier de komende periode mee aan de slag. De eerstvolgende ledenvergadering wordt op 22 november bij ITEQ Industries in Nijkerk gehouden.

Achtergrond

De Groep Plaatverwerkende Industrie (GPI) is 50 bedrijven groot en is een van de oudste sectoren binnen NEVAT. De 50 bedrijven hebben een omzet van 520 miljoen euro en er zijn ongeveer 3000 FTE werkzaam. De sectorgroep is ontstaan rond de VAT (beurs).

De doelstellingen van de GPI zijn:

  • Het versterken van de concurrentiepositie van de Nederlandse plaatwerkindustrie in binnen- en buitenland;
  • Het verkrijgen van inzicht in de ontwikkelingen in de sector ten opzichte van de branche in binnen- en buitenland.

Deze doelstellingen worden gerealiseerd door het organiseren van bijeenkomsten en projecten binnen dit kader. Voorbeelden zijn:

  • Het stimuleren van verbetering binnen de bedrijfsvoering (denk bijvoorbeeld aan gezamenlijke discussies over digitalisering en technologie roadmapping);
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics