Neople één jaar: Nederlandse start-up kijkt terug op een jaar van snelle groei in AI-aangestuurde uitzendkrachten

0

De snelgroeiende Nederlandse AI- Startup Neople viert zijn eerste verjaardag. Deze verjaardag volgt op een jaar vol innovatie, mijlpalen en markeert een veelbelovend traject voor de toekomst. Met geavanceerde AI-gestuurde digitale collega’s helpt Neople werknemers bij hun dagelijkse taken. De AI-uitzendkrachten, Neople genoemd, stimuleren creativiteit, begrijpen individuele behoeften en integreren naadloos in verschillende werkomgevingen. Neople kondigde onlangs al aan dat het bedrijf in de eerste vijf maanden na de oprichting 1,5 miljoen euro heeft opgehaald in samenwerking met Peak Capital en Curiosity.

“Het afgelopen jaar was een jaar van indrukwekkende groei voor Neople. We zijn van 0 naar 26 medewerkers gegaan, wat drie kantoorverhuizingen in één jaar tijd als gevolg had, om het groeiende team te huisvesten. In een jaar tijd hebben we daarbij ook meer dan 50 klanten mogen toevoegen aan ons klantenbestand, waaronder Vitaminstore en PSV,” aldus Bas Ploeg, Co-founder van Neople.

Neople zijn AI-gestuurde medewerkers die direct kunnen worden ingezet via contactcenters, Slack, e-mail en verschillende andere bedrijfssystemen. Vanaf het begin streeft Neople ernaar de problemen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het integreren van geavanceerde AI-technologieën in reguliere werksituaties te begrijpen en aan te pakken. Met een unieke mensgerichte aanpak wil Neople iedereen, ongeacht niveau van kennis van technologie of talent, in staat stellen toegang te krijgen tot en te profiteren van geavanceerde technologische oplossingen.

“De enorme hoeveelheid AI-tools en -platforms die elke dag worden gelanceerd, zijn in de regel nauwelijks toegankelijk voor de niet-technisch onderlegde meerderheid. Dit maakt het voor bedrijven erg moeilijk om AI te kunnen integreren in hun bedrijfsvoering. Neople wil daar verandering in brengen. Alle soorten bedrijven moeten het potentieel van AI kunnen benutten om te innoveren en uit te breiden,”zegt Hans de Penning, CEO en mede-oprichter van Neople.

Link magazine december/januari 2023/2024: Vertrouwen in de keten, niet alleen voor relaties tussen bedrijven; ook tussen afdelingen binnen een organisaties. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

De opkomst van conversationele AI betekent een enorme verandering in hoe de organisaties interne communicatie en klantbetrokkenheid kunnen aanpakken. Chatbots en virtuele assistenten automatiseren routinetaken, verbeteren samenwerking en optimaliseren customer support. Deze trend wordt aangeduid als de ‘volgende golf van generatieve AI’, vanwege het vermogen om informatie te verwerken en menselijke reacties te genereren. Het aanpassingsvermogen van bedrijven aan individuele voorkeuren dat dit met zich meebrengt, opent nieuwe mogelijkheden voor diepere verbindingen. Dat geldt zowel intern met werknemers als extern met klanten, en leidt tot zeer persoonlijke interacties.

Neople is actief in Nederland, België, Spanje en Engeland en er zijn plannen voor uitbreiding naar nieuwe markten. Daarnaast maakt het bedrijf zich op om het aanbod te diversifiëren door een nieuw product te introduceren: een AI-assistent binnen meerdere afdelingen, zoals marketing, sales en HR. Een Neople kan grote hoeveelheden data verwerken en analyseren en taken proactief uitvoeren, wat toepasbaar is in verschillende rollen. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan features waarbij meerdere digitale collega’s met elkaar kunnen gaan samenwerken in verschillende rollen. Hierdoor kunnen de professionals zich concentreren op andere dingen die hun aandacht vereisen.

Nederlandse Startup Neople, opgericht in 2023, streeft ernaar de werkplek te transformeren met innovatie en optimalisatie door de ontwikkeling van de perfecte AI-partner. Het bedrijf heeft als missie technologie te democratiseren en toegankelijk te maken voor mensen, ongeacht hun technische vaardigheden. Neople fungeert als een soort uitzendbureau voor digitale collega’s, waarmee bedrijven AI-capaciteiten kunnen integreren in hun werkomgeving, aangepast aan hun specifieke workflows en bestaande technologiestack, ter ondersteuning van hun teams.

Hans, afgestudeerd engineer aan de TU/e en vanaf zijn 20e een bekend gezicht in ondernemersland. Hiervoor was hij oprichter van start-ups Vention en Amber (exit: Mywheels) en sinds begin 2023 bezig met Neople om kunstmatige intelligentie toegankelijk te maken voor alle werknemers. Bij Amber zag hij hoe snel de ontwikkelingen rondom AI gingen, maar ook hoe moeizaam bedrijven hier in mee konden gaan. Tegelijkertijd liep de huidige krappe arbeidsmarkt de werkdruk voor support medewerkers snel op. Dat moest beter en slimmer kunnen, dacht hij. Vanuit een gedeelde passie om dit probleem op te lossen begon hij met mede-oprichters Job Nijenhuis, Bas Ploeg, Menno Zevenbergen en Sander Kok het ‘uitzendbureau voor digitale collega’s’.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics