Negen van de Top-15 halfgeleiderleveranciers voorspellen winstgroei met dubbele cijfers.

0

De novemberupdate van IC Insights voor het McClean-rapport van 2018, dat later deze maand verschijnt, bevat een voorspelling van de verwachte top-25 halfgeleiderleveranciers in 2018 (de top-15 2018 halfgeleiderleveranciers worden behandeld in dit onderzoeksbulletin). De update bevat ook een gedetailleerde vijfjaarlijkse voorspelling van de IC-markt naar producttype (inclusief dollarvolume, eenheidstransporten en gemiddelde verkoopprijs).

De verwachte  top-15 halfgeleiderleveranciers verkoopranglijst 2018 wereldwijd (IC en OSD-opto-elektronische, sensor en discrete) in figuur 1. Het omvat zeven leveranciers met hoofdzetel in de VS, drie in Europa, twee elk in Zuid-Korea en Japan, en één in Taiwan. Na begin april 2018 te hebben aangekondigd dat het zijn hoofdkantoorlocatie met succes van Singapore naar de VS had verplaatst, classificeert IC Insights nu Broadcom als een Amerikaans bedrijf.

In totaal zullen de verkopen van de top-15 halfgeleiderbedrijven naar verwachting in 2018 met 18% toenemen ten opzichte van 2017, twee punten hoger dan de verwachte totale wereldwijde industrie van de halfgeleiderindustrie met 2018/2017 met 16%. De drie grootste geheugenleveranciers – Samsung, SK Hynix en Micron – voorspellen elk jaar een groei van meer dan 25% op jaarbasis in 2018, en SK Hynix verwacht dat de hoogste groei bij de top-15 bedrijven met 41% zal worden geregistreerd stijging van de omzet dit jaar. Alle top-15 bedrijven zullen dit jaar naar verwachting een omzet van minstens $ 8,0 miljard hebben, twee bedrijven meer dan in 2017. Negen van de top-15 bedrijven zullen naar verwachting in de loop van 2018 met dubbele cijfers te groeien. Bovendien wordt van vijf bedrijven een groei van ? 20% verwacht, waaronder vier van de grote geheugenleveranciers (Samsung, SK Hynix, Micron en Western Digital / SanDisk) en Nvidia.

De grootste stijging naar boven in de ranglijst zal naar verwachting afkomstig zijn van Western Digital / San Disk, die naar verwachting drie plaatsen zal stijgen naar de 12e positie. Daar staat tegenover dat NXP naar verwachting twee plaatsen op de dertiende plaats zal vallen met een omzetstijging van slechts 1% dit jaar. Het slechtst presterende bedrijf in de ranglijst is echter naar verwachting Qualcomm met een halfgeleider omzetdaling van 3% dit jaar, het enige top-15 bedrijf dat naar verwachting een omzetdaling zou registreren.

Lees verder op IC Insight

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics