Nederlandse zorginnovaties krijgen de vloer op InnoTep 2021

0

Na de ‘ingeblikte’ versie van 2020 wordt er dit jaar weer een ‘normale’ InnoTeP georganiseerd op vrijdag 24 september. Dit jaar staat centraal de innovatie van medische apparaten en toepassingen: wie een ziekenhuis, huisartsenpraktijk of zelfs een verzorgingshuis binnenloopt, kan niet ontgaan dat de zorg een hightech omgeving is geworden. Soms is dat heel zichtbaar, met geavanceerde apparatuur in behandelkamers of zelfs zorgrobots die praten met patiënten, maar soms springt die technologie minder in het oog, omdat zij zich onder de huid bevindt, of alleen in de operatiekamer zichtbaar is. De InnoTep vindt plaats in de Lindenberg in Nijmegen.

Medische en zorginnovatie zijn heel divers, maar geprobeerd wordt met het InnoTep-programma toch een ‘overkoepelend’ beeld te schetsen over een breed palet van innovaties. Vanzelfsprekend ligt het accent op innovaties van Nederlandse bodem en dan bij voorkeur innovaties die tastbaar zijn en niet slechts bestaan uit bits en bytes. Dit leverde een drietal thema’s op die centraal staan in het programma van InnoTeP 2021.

In elk van de thema’s presenteren drie ondernemingen hun innovaties en is er een expert die reflecteert op het grote geheel. Tot slot vertelt Chris Doomernik van Health Valley iets over de dynamiek in de medische sector.

Inloop met koffie en broodjes vanaf 12:00 uur

13:00 – 13:15: Opening & inleiding (Ben Dankbaar)

13:15 – 14:15: Ondernemen in medische apparaten

14:35 – 15:35: Productie in de cleanroom

16:00 – 17:00: Communicatie tussen apparaten en patiënten

17:00 – 17:25: Chris Doomernik (Health Valley): Dynamiek in de medische sector

17:25 – 17:30: Sluiting, dank aan sponsoren

Dankzij sponsoren is bezoek aan InnoTeP gratis. Wel wordt deelnemers gevraagd zich vooraf te registreren in verband met de beperkte zaalcapaciteit. Mochten meer bezoekers zich registreren dan het aantal dat in de zaal mag worden verwelkomd, dan wordt er voorrang gegeven op basis van de datum van definitieve aanmelding.

Meld u hier (gratis) aan voor InnoTeP 2021 op vrijdag 24 september 2021 in De Lindenberg (Nijmegen)

Online aanmelden kan tot uiterlijk 17 september.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.