Nederlandse start-up gaat wereldwijde tekort aan medicijnen aanpakken.

0

Pharmaoffer, een nieuwe start-up, heeft zijn samenwerking met farmaceutische leveranciers aangekondigd. Dit om tekorten aan medicijnen over de hele wereld op te lossen. Deze pharma start-up presenteert een wereldwijd B2B-platform waar leveranciers van farmaceutische grondstoffen hun producten kunnen aanbieden.

Door gebruik te maken van Pharmaoffer kunnen producenten van geneesmiddelen gemakkelijk nieuwe gekwalificeerde leveranciers vinden voor hun grondstoffenbehoeften. Deze transparante oplossing maakt de tussenhandeleren zonder toegevoegde waarde overbodig. Hierdoor worden de kosten verlaagd en onnodige vertragingen in de supply chain voorkomen. Met dit gebruiksvriendelijke platform kan de industrie zich aanpassen aan de internetgeneratie en gebruik maken van de voordelen voor de generatie waar alles online wordt gevonden.

Ammar Badwy, mede-oprichter van Pharmaofferr:

“De farmaceutische industrie loopt 15 jaar achter op het gebied van digitale innovaties in vergelijking met andere markten. Wereldwijd worstelen apothekers met het vinden van hoogwaardige farmaceutische grondstoffen die nodig zijn voor de productie van veilige geneesmiddelen. Om dit probleem op te lossen, moet de industrie digitaliseren. In ons dagelijks leven zijn we gewend aan de voordelen van transparante platforms zoals Airbnb, Booking.com of Amazon. Eén plaats met alle beschikbare partijen. Deze platforms geven ons meer keuze van leveranciers, snellere service, scherpere prijzen en veiligere transacties. De toekomst van farma is digitaal en we zijn van mening dat farmaceutische kopers en leveranciers dezelfde voordelen moeten genieten. Daarom zijn we Pharmaoffer gestart. ”

Voor de productie van medicijnen hebben bedrijven grondstoffen nodig van gekwalificeerde leveranciers. Geneesmiddelen zijn een combinatie van actieve farmaceutische ingrediënten (de werkzame stof) en hulpstoffen (inactieve ingrediënten die worden gebruikt als vulstoffen / bindmiddelen / coatings van de tablet). Het vinden van nieuwe gekwalificeerde leveranciers voor deze grondstoffen is tijdrovend vanwege alle wet- en regelgeving. Met Pharmaoffer zijn kopers niet langer beperkt tot hun netwerk van leveranciers. Het platform heeft met succes kopers en leveranciers uit 172 landen met elkaar verbonden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics