Nederlandse ontwerpers MMID succesvol in Duitsland

0

Ontwerpbureau MMID GmbH start haar jubileumjaar met de verhuizing naar een nieuw pand in UNESCO-Welterbe Zollverein, midden in het creatieve hart van het Ruhrgebied. Hiermee zet MMID sterk in op groei.

“In 2010 vertrok ik samen met mijn collega ontwerper Bastiaan Soltész naar Essen om daar de Duitse tak van MMID op te zetten”, vertelt Geschäftsführer Nils Müller. “We zijn gestart in een klein pand in Triple Z. Onze integrale benadering van productontwikkeling wordt erg gewaardeerd door onze Duitse opdrachtgevers. We zijn in vijf jaar tijd sterk gegroeid en het kantoor in Triple Z werd al snel uitgebreid met extra werkplekken en een workshop. Inmiddels heeft MMID GmbH drie vestigingen verspreid over heel Duitsland. Met de opening van ons kantoor in het Zuid-Duitse Ulm en de nieuwe vestiging in Lübeck hebben we een goede geografische dekking en zijn we stevig verankerd in de Duitse markt. We hebben er bewust voor gekozen om dicht bij onze opdrachtgevers te zitten, zodat we optimaal kunnen samenwerken. Daarnaast zoeken we onze locaties vooral in de buurt van universiteiten, waar we onze nieuwe talenten vandaan halen. Dit is een van de redenen waarom we dit voorjaar naar UNESCO-Welterbe Zollverein verhuizen. In de herfst van 2017 opent de Folkwang Universität der Künste haar deuren op slechts een steenworp afstand van ons nieuwe kantoor.”

Müller: “We starten ons jubileumjaar in een prachtig pand in het voormalige Kammgebäude van de Kokerei van Zollverein. Deze bijzondere locatie staat op werelderfgoedlijst van UNESCO. Het rauwe, industriële pand heeft een oppervlakte van ruim 900 m2, verdeeld over twee hallen van een voormalige fabriek en biedt ruimte aan meer dan 35 ontwerpers. We beschikken over een ruime werkplaats waar grote volumemodellen eenvoudig samengebouwd kunnen worden, inspirerende vergaderruimten en voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers. Het is de bedoeling dat onze nieuwe locatie in Essen een creative playground wordt waar ontwerpers, opdrachtgevers en jonge talenten workshops en trainingen kunnen volgen vanuit ons Academy programma. Zollverein is een waanzinnig inspirerende omgeving waar kunst, cultuur en design elkaar ontmoeten. We kijken er naar uit om daar deel van uit te maken en nodigen iedereen van harte uit om ons nieuwe pand te bezoeken.”

MMID is een ‘uniek no-nonsense’ ontwerpbureau met een onderscheidende integrale aanpak gevestigd in Delft (NL), Essen, Ulm en Lübeck (DE). “Door te streven naar de perfecte balans tussen functionaliteit, design en produceerbaarheid kunnen wij zelfs de meest complexe vraagstukken beantwoorden. Samenwerking is onze kracht. We focussen ons op de ontwikkeling van producten die een meerwaarde bieden aan de eindgebruiker en uw bedrijf”, aldus Müller.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics