NASA award voor Thales Cryogenics omdat wij elkaar zagen als partners met een gemeenschappelijk doel.

0

Deze week is onze Eindhovense collega Roel Arts van  Thales Cryogenics onderscheiden met een NASA Exceptional Technology Achievement medal. Hij ontving deze bijzondere onderscheiding in Los Angeles van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Ook ontving Thales Cyrogenics een NASA Group award. Voor Roel en het hele team in Eindhoven een geweldige prestatie!

De afdeling Cryogenics van Thales in Eindhoven is geëerd met twee NASA Awards. • Thales ontving deze prijzen voor haar bijdrage aan het succes van de ECOSTRESSmissie. • Thales leverde cryogene koelers voor een wetenschappelijk instrument op het internationale ruimtestation om te kijken naar het waterbeheer van planten op aarde.

Nominatie voor het ECOSTRESS project

De nominatie was voor onze rol in het ECOSTRESS project. Binnen dit project leverde Thales Cryogenics de koelers voor een wetenschappelijk instrument dat is gemonteerd op het internationale ruimtestation ISS. Het instrument werd gebruikt om inzicht te krijgen in het watermanagement van bepaalde planten op de aarde. De koelers zijn gebruikt om een infrarood detector ijskoud te houden, -208 graden celsius!

‘Alle verwachtingen overtroffen’

Het bijzondere is dat de koelers niet specifiek ontworpen zijn voor gebruik in de ruimte. Roel: ‘Wij hebben de apparatuur geleverd die ze nodig hebben voor een fractie van de kosten en tijd die normaal gesproken nodig is. Dit was mogelijk doordat Jet Propulsion Laboratory, onderdeel van NASA, en wij elkaar zagen als partners met een gemeenschappelijk doel. Hierdoor hebben we alle verwachtingen kunnen overtreffen. De koelers hebben het meer dan perfect gedaan en de missie is zelfs met een jaar verlengd’.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics