Nancy Mac Gillavry (ASML) treedt toe tot raad van commissarissen BOM

0

De algemene vergadering  van BOM Holding B.V. (de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) heeft Nancy Mac Gillavry vorige week benoemd als lid van de raad van commissarissen. Mac Gillavry, momenteel werkzaam als Senior Director Strategic Sourcing & Procurement bij ASML, treedt per 1 juli toe tot de rvc en is benoemd voor een termijn van vier jaar.

Mac Gillavry (Eindhoven, 1973) studeerde Economie en Business Administration aan Tilburg University en werkt sinds 2007 bij ASML in Veldhoven. Sinds begin dit jaar geeft ze daar leiding aan de wereldwijde Non-Product Related inkoop. In eerdere functies was ze onder andere verantwoordelijk voor de financiële verslaglegging van ASML en rapportages op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voordat ze bij ASML begon, werkte Mac Gillavry in diverse finance functies bij PricewaterhouseCoopers (1998-2004) en Océ (2004-2007).

“Nancy Mac Gillavry heeft ruime internationale bedrijfservaring opgebouwd bij ASML, een boegbeeld van de Brabantse maakindustrie”, zegt Jan Hommen, president-commissaris van de BOM. “Nancy is een enthousiaste persoonlijkheid, begrijpt snel de grote lijnen en beschikt over een sterk ontwikkeld strategisch en analytisch vermogen. Met haar financiële achtergrond biedt zij een waardevolle aanvulling op de gewenste deskundigheid binnen de rvc, terwijl ook de diversiteit wordt versterkt.”

Sinds begin dit jaar werkt de BOM volgens het nieuwe meerjarenplan voor de periode 2017-2020. De BOM richt haar dienstverlening op veelbelovende Brabantse ondernemingen met groeiambitie, op buitenlandse bedrijven die het Brabantse ecosysteem versterken en op duurzame energieprojecten.

“Met het nieuwe meerjarenplan heeft de BOM een stevige ambitie neergezet, waarin de ondersteuning van ambitieuze groeibedrijven een centrale rol speelt”, aldus Mac Gillavry. “Als geboren Brabantse vind ik het een eer om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de BOM en daarmee de duurzame versterking van de Brabantse economie.”

Mac Gillavry is benoemd ter invulling van een in 2016 ontstane vacature in de rvc. Per 1 juli bestaat de raad van commissarissen van BOM Holding uit Jan Hommen (president-commissaris), Hans Dröge, Guus Hoefsloot, Nancy Mac Gillavry en René Penning de Vries.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics