Murrelektronik opent vestiging in Bangalore India

0

Murrelektronik opende afgelopen maand een eigen vestiging in India.  Aan de oprichting hiervan ging een lange voorbereidingsperiode vooraf: al vijf jaar geleden deden we in nauwe samenwerking met Techworks onze intrede op de Indiase markt, introduceerden we de merknaam en kregen we onze eerste klanten. 

Veel mondiaal actieve concerns en autofabrikanten hebben een productievestiging in India. Ze kunnen in de toekomst rekenen op lokale en directe ondersteuning. De vestiging van Murrelektronik staat in Bangalore. Deze miljoenenstad is niet alleen wereldwijd bekend vanwege de IT-industrie, maar is ook een hotspot voor machine- en installatiebouw. Om tegemoet te kunnen komen aan de geografische omvang van deze multinationale staat heeft Murrelektronik nog vier nevenfilialen geopend in dit land, dat ongeveer 100 keer zo groot is als Nederland.

Het Zuid-Aziatische land heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de snelst groeiende markten ter wereld. Door de stabiele toename van het bruto binnenlands product mag worden aangenomen dat India de komende jaren een belangrijke plek zal opeisen in de wereldhandel. Er vestigen zich steeds meer lokale ondernemingen op het gebied van werktuigmachinebouw, die kwalitatief hoogwaardige producten leveren. Ook in de automobielindustrie lijken de vooruitzichten rooskleurig; op dit moment beschikt nog slechts een derde van de bevolking over gemotoriseerd vervoer. Daarnaast dienen zich in de logistiek en de zonne-energiesector talrijke toekomstgerichte projecten aan.

De vestigingsdirecteur van Murrelektronik in India is Chetan T.A., die al sinds 2012 de belangen van de onderneming in Bangalore behartigt. Er werken in totaal dertien medewerkers bij het bedrijf, die allemaal het certificaat ‘Sales Licence’ hebben behaald in de hoofdvestiging van Murrelektronik in Oppenweiler. Daardoor zijn ze uitgerust met uitstekende kennis over de producten en oplossingsgerichte vraagstukken. Het distributienet wordt gecompleteerd door de nauwe samenwerking met geselecteerde en competente distributeurs.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.