MTA winnaar Best Knowledge Supplier Award 2019.

0

MTA uit Helmond is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2019 van Nederland in de categorie Best Knowledge Supplier. Technobis uit Alkmaar legde beslag op de tweede plaats.

LINK Magazine’s DISCA’19: uitbesteders en toeleveranciers kiezen hun beste ketenpartner

De prijs is één van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2019, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software. Uniek aan de prijzen is dat bedrijven alleen door hun klanten of toeleveranciers worden genomineerd. De prijzen werden gisteravond voor de 18e keer op rij uitgereikt tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht.

Ook dit jaar was de deelname groot met in totaal 386 nominaties in drie categorieën. Uitbesteders nomineerden 188 toeleveranciers in de twee categorieën Best Knowledge (93) en Best Logistics (95). Onder de genomineerde bedrijven werden er 30 in twee categorieën voorgedragen. In de categorie Best Customer werden 198 bedrijven voorgedragen door toeleveranciers.

Best Knowledge

In de categorie Best Knowledge overleefden 29 bedrijven de eerste schifting, omdat ze door twee of méér uitbesteders waren genomineerd. In deze categorie vallen Nederlandse leveranciers met een eigen R&D en engineering die met hun kennis waarde toevoegen aan het eindproduct van de klant. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie MTA uit Helmond en Technobis Group uit Alkmaar de beste juryscores haalden. Net als voorgaande jaren speelde het publiek in de zaal, grotendeels bestaande uit industriële ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit de twee door de jury voorgedragen finalisten. Twee live pitches door nominerende klanten in de zaal moesten de doorslag geven. Ten gunste van MTA pleitte Thomas Paulen van VanBerlo, Piet Kaars van Raith nam het op voor Technobis. Uiteindelijk viel na de stemming met de smartphones in de zaal de keus op MTA.

‘Ik ben enorm trots en blij. Het is voor ons een uitdagend jaar geweest, waarin we flinke stappen gezet hebben. We zijn hard gegroeid, hebben een nieuw pand betrokken. Dan is dit de kers op de taart!’, aldus Patrick Geerts, managing director en eigenaar van MTA.

Winnaar en runner-up BEST KNOWLEDGE 2019

Over de winnaar en de runner-up

MTA

Machinebouwer MTA uit Helmond werd in 2002 opgericht en levert mechatronische systemen aan producenten in de Agri & Food industrie, Additive Manufactoring, Industrial Printing, Semicon Back-end en Packaging Automation. MTA werkt samen met zowel lokale  als internationale partners vanuit een duurzame samenwerkingsrelatie. . MTA ontwikkelt samen met klanten, maar optimaliseert ook bestaande systemen. Er werken nu ruim 100 mensen van wie een klein deel in de productielocatie in India. Dit jaar is een nieuw bedrijfspand in Helmond betrokken.

MTA, eerder in de finale, is volgens de jury ‘een systemsupplier die bereid is over een lange periode risicodragend te investeren in ontwikkeling van de klant. Het bedrijf is zeer goed op de hoogte van uiteenlopende technologische innovaties en wil graag vanaf de eerste schets met de klant meedenken. MTA is sterk in eerste proto’s en seriebouw.

.

MTA, eerder in de finale, is volgens de jury ‘een systemsupplier die bereid is over een lange periode risicodragend te investeren in ontwikkeling van de klant. Het bedrijf is zeer goed op de hoogte van uiteenlopende technologische innovaties en wil graag vanaf de eerste schets met de klant meedenken. MTA is sterk in eerste proto’s en seriebouw.’

 

Technobis

Technobis ontwikkelt en maakt in Alkmaar zeer nauwkeurige optische meet- en sensorsystemen, vooral bedoeld voor de vliegtuigindustrie, hightech en medische apparatuur. Het bedrijf werd opgericht in 2008, focuste aanvankelijk vooral op motion control maar geldt nu als voorloper op het gebied van optische systemen. Te gebruiken bijvoorbeeld in chipmachines, helikopters, drones, operatierobots. Er werken 25 mensen, maar de verwachting is dat dit aantal snel oploopt naar 160 komend jaar.

De jury karakteriseert Technobis als een ‘sterk technologie-gedreven onderneming die beschikt over goede faciliteiten voor ontwikkel- en fabricage-activiteiten. Technobis kan heel goed mee-ontwikkelen met de klant en die voorzien van betere, eenvoudigere oplossingen, bestaande uit minder onderdelen en – vaak – goedkoper. Intelligente oplossingen die cruciaal kunnen zijn voor het goed functioneren van het eindproduct van de klant. Het bedrijf is gefocust op het helpen van de klant, het vastleggen van de afspraken in contracten is secundair.’

Over de andere finalisten:

Festo

Festo Delft is onderdeel van een in 1925 opgerichte multinational met wereldwijd 61 vestigingen, meer dan 250 agentschappen en 300.000 klanten in 176 landen. De moedermaatschappij zetelt in Duitsland. De totale omzet kwam vorig jaar uit op 2,4 miljard euro; er werken wereldwijd 18.700 mensen. Bij Festo Nederland in Delft werken ruim 140 mensen. Festo levert automatiseringstechniek aan de maakindustrie in de breedste zin des woords met bijbehorende trainingen.

AMT

De AMT Group bestaat uit drie bedrijfsonderdelen. De afdeling Machinebouw ontwerpt en produceert in Etten-Leur transportmachines, robotinstallaties, productiemachines, Metaaltechniek verspaant metaal en kunststof en Rail Road is verantwoordelijk voor machines voor op en rondom het spoor. Bij AMT werken 45 mensen.

B & R Industriële Automatisering

B&R Industriële Automatisering uit Breda maakt deel uit van het gelijknamige wereldwijd opererend automatiseringsbedrijf met het hoofdkantoor in Oostenrijk. Er werken ruim 3000 mensen van wie 1000 in de R&D. B&R biedt complete oplossingen voor industriële automatiseringsvraagstukken in vrijwel alle takken van de maakindustrie. Met eigen software. Sinds 2017 is B&R onderdeel van de ABB Groep, gespecialiseerd in robotica en automatisering.

In komende LINK-uitgave die op 13 december verschijnt wordt uitgebreid aandacht besteed aan de awards. Zie ook www.linkmagazine.nl

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics