MPI Resolution start met reparatie rotorbladen in offshore windpark

0

Het offshore installatieschip MPI Resolution is gestart met werkzaamheden aan het Prinses Amaliawindpark, dat voor de Nederlandse kust ligt. MPI Offshore, een dochteronderneming van Van Oord, is gecontracteerd om alle rotorbladen van 29 van de 60 windturbines van het windpark te repareren en te verbeteren.

Foto Van Oord

Bij de MPI Resolution kunnen de rotorbladen aan boord van het schip worden gerepareerd en verbeterd terwijl het schip in het windpark blijft. Om dit werk onder alle weersomstandigheden te kunnen doen, zijn er mobiele werkplaatsen geïnstalleerd op het dek van het schip.

Hoe werkt het?

Het schip vaart met drie gerepareerde en/of nieuwe rotorbladen naar de betreffende turbine. De beschadigde rotorbladen worden vervangen door een nieuw blad en de oude bladen worden aan boord genomen. Daar wordt het rotorblad gerepareerd en verbeterd. De reparatie bestaat uit het aanbrengen van zogenaamde ‘shells’ die aan de bladen worden gelijmd. Als het werk klaar is, wordt het gerepareerde rotorblad bij de volgende turbine gebruikt. De verwachting is dat de rotorbladen door deze reparatie meegaan tot het einde van de verwachte levensduur van het park.

Na deze werkzaamheden aan de rotorbladen zal de MPI Resolution doorgaan met de werkzaamheden in het kader van het vijfjarige onderhoudscontract voor het vervangen van de hoofdonderdelen van het Prinses Amaliawindpark.

Sinds 2018 is MPI Offshore, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat is gespecialiseerd in de installatie van windparken op zee, onderdeel van Van Oord. Met de overname van MPI Offshore en twee installatieschepen heeft Van Oord tevens de bij die schepen behorende contracten binnengehaald, namelijk de offshore windparken London Array, Prinses Amaliawindpark en Rampion. 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics