Mosa Meat werft Serie B-financiering om zich voor te bereiden op de grootschalige productie van gekweekt vlees.

0

Mosa Meat, het Europese levensmiddelentechnologiebedrijf dat in 2013 ‘s werelds eerste gekweekte rundvleeshamburger introduceerde, kondigde de eerste sluiting van 55 miljoen dollar aan als onderdeel van een grotere Serie B-financieringsronde.

Mosa Meat zal de fondsen gebruiken om haar huidige pilot-productiefaciliteit in haar huis in Maastricht uit te breiden, een productielijn op industriële schaal te ontwikkelen, haar team uit te breiden en heerlijk gekweekt rundvlees aan de consument te introduceren. Hoewel er geen datum is aangekondigd voor een introductie aan de consument, zal het bedrijf samenwerken met de regelgevende instanties om de veiligheid van gekweekt rundvlees aan te tonen, om zo de goedkeuring van de regelgevende instanties te verkrijgen ten behoeve van de consumenten in Europa die hunkeren naar verandering.

Maarten Bosch

De financieringsronde van de serie B wordt geleid door het in Luxemburg gevestigde Blue Horizon Ventures, het voedseltechnologiefonds dat tot doel heeft een positief wereldwijd effect op het milieu, de menselijke gezondheid en het dierenwelzijn te ondersteunen en te bevorderen. Dr. Regina Hecker treedt toe tot het bestuur met speciale aandacht voor wetenschap, schaalvergroting en regelgeving. Ze worden bijgestaan door Bell Food Group, M Ventures en andere missiegerichte investeerders en adviseurs.

Mosa Meat, dat nu een team van 50 wetenschappers, ingenieurs en voedselliefhebbers heeft, heeft in 2019 en 2020 kritische technische mijlpalen bereikt, waaronder een 88x kostenverlaging van de groeimediumkosten en het verwijderen van foetaal runderserum uit het productieproces.
“We zijn zeer verheugd om onze nieuwe partners te verwelkomen en de bestaande partners onze reis samen voort te zetten”, zei Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat. “Met hun steun en capaciteiten hebben we de mogelijkheid om de volgende concrete stappen te zetten om de productie op te schalen, vooruitgang te boeken op weg naar een schonere, vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken en uiteindelijk de veerkracht, duurzaamheid en veiligheid van ons wereldwijde voedselsysteem te vergroten”.

Blijf op de hoogte van nieuws uit de industrie, Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar aan info@linkmagazine.nl

“We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij Mosa Meat als hoofdinvesteerder in deze ronde.”
Dr. Regina Hecker, partner bij Blue Horizon Ventures: “Na een grondig onderzoek van de technologie en het team zijn we ervan overtuigd dat Mosa Meat een sterke pioniersrol kan spelen in de schaalvergroting van kweekvlees”. Deze financieringsronde volgt op een succesvolle Serie A-ronde in 2018, waarbij M Ventures, Bell Food Group, Nutreco en Lowercarbon Capital investeerden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics