Edwin Bolwerk nieuwe ceo Moba, voorganger Michiel Peters naar Plantlab

0

Moba, producent van hoogwaardige geïntegreerde systemen voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren, heeft Edwin Bolwerk benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer van de Moba Group, met ingang van 1 mei. Hij volgt daarmee Michiel Peters op die reeds in november vorig jaar vertrok en inmiddels is aangesteld als ceo van PlantLab.

Bolwerk heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van senior management en was het laatst werkzaam als CEO van NEDCON, een bedrijf dat oplossingen voor magazijnopslag ontwerpt, produceert en installeert. Daarvoor was Bolwerk werkzaam als Executive Managing Director bij Vanderlande, een bedrijf dat is gespecialiseerd in material handling.

Ook Michiel Peters heeft een verleden bij Vanderlande waar hij ceo was voordat hij naar Moba verhuisde. Inmiddels is hij weer op een nieuwe leidinggevende positie aanbelandt, ook in de agrotech. PlantLab ontwikkelt en bouwt klantspecifieke indoor (vertical) farms, ook wel bekend als Plant Production Units, voor klanten wereldwijd. ‘ Deze PPU’s vergen veel minder meststoffen , bestrijdingsmiddelen en water dan conventionele landbouwbedrijven. Met minder belasting voor het milieu kan daarmee veilig, gezond, voedzaam en betaalbaar voedsel worden geproduceerd, aldus de in ‘s-Hertogenbosch gevestigde onderneming.

Edwin Bolwerk. foto: Moba

Gericht op versnellen innovatie
Edwin Bolwerk: “De toekomst is veelbelovend voor Moba en ik ben blij met de kans om leiding te geven aan dit nieuwe hoofdstuk. Ik ben gericht op het versnellen van innovatie en de uitvoering die onze klanten nodig hebben. Hun succes blijft voor ons de drijvende factor. Ik zal mijn achtergrond gebruiken om focus aan te brengen, prioriteiten te stellen aan activiteiten en talent te werven. Ik verheug mij erop onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden te ontmoeten en met hen samen te werken om in de komende jaren nog meer succes te boeken.”

Veel meer tijd nodig

Lees Link magazine digitaal of vraag een proef exemplaar op: uitgever@linkmagazine.nl

“Met Edwin hebben wij de juiste persoon gevonden om het bedrijf naar de toekomst te leiden”, aldus Anton Janssen, Chief Financial Officer van de Moba Group. “De vaardigheden op het gebied van bedrijfsontwikkeling van Edwin en zijn uitgebreide achtergrond in de innovatieve productie-industrie zullen bijdragen aan de groei van Moba en onze leiderspositie in de eierindustrie versterken.”

Aandeelhouder TBG Europe kreeg reeds in mei vorig jaar van de voorganger van Bolwerk, Michiel Peters, te horen dat hij per 1 november wilde stoppen als managing director van Moba. Om het fabrikant van eiersorteermachines de tijd te geven een geschikte opvolger te vinden. Maar de zoektocht vergde dus veel meer tijd. “Gelukkig hebben we hier een drie-mans directie”, relativeerde Peters vlak voor zijn vertrek. Anton Janssen en commercieel directeur Paul de Schouwer hebben de ceo-taken het afgelopen half jaar waargenomen.

 

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics