‘MKB meets TU/e’ biedt kansen voor samenwerking tussen bedrijven en kennispartijen

0

‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’, wordt vaak gezegd. Dit geldt ook voor het innoveren in de sport. Het gebruik maken van elkaars kennis, expertise en netwerk kan de kwantiteit, kwaliteit én snelheid van innovaties bevorderen. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen hierbij veel aan elkaar hebben. Wat precies, dat ondervindt u tijdens deze bijeenkomst op de TU/e.

Het cluster Sports & Technology verbindt bedrijven, (Sport)FieldLabs, kennispartijen en overheid. Samen werken we aan innovatieve oplossingen die meer mensen verleiden tot sporten en bewegen, mensen het beste uit zichzelf laten halen en kansrijke business opleveren.

Samenwerking
Op 7 september organiseren we een bijeenkomst om u nader kennis te laten maken met de activiteiten van de TU/e, maar tonen we ook hoe u met de TU/e kunt samenwerken. Verken hoe wetenschap en technologie de basis kunnen zijn voor nieuwe oplossingen. Maak kennis met en wordt geïnspireerd door de mogelijkheden die geboden worden.

Tijdens deze bijeenkomst staat inspireren, kennismaken en het verkennen van samenwerking centraal. De TU/e deelt graag haar wetenschappelijke ambities die zijn vertaald in de onderzoeksroadmap “Human Vitality & Technology”. Ook wordt in verschillende interactieve pitches toegelicht op welke manier (MKB-) bedrijven kunnen samenwerken met studenten en onderzoekers van de TU/e.

Eén van die initiatieven is de “Innovation Space”: een nieuw TU/e innovatiecentrum voor studenten, bedrijven, onderzoekers en start-ups. Het wordt de innovatie-werkplaats waar prototyping en hands-on onderwijs en onderzoek samenkomen.

Moment
Donderdag 7 september, 15:15 uur

Locatie
Technische Universiteit Eindhoven
Campus

Programma

Programma ziet er globaal als volgt uit:

15:15u Ontvangst
15:30u Welkom & start programma
Korte introducties en inspiraties:
  • TU/e roadmap ‘Human Vitality & Technology’ door wetenschappelijk directeur en decaan Industrial Design prof. Aarnout Brombacher
  • De Vragenbank: academische kennis voor MKB door projectleider TU/e SURE Innovation Monique Greve
  • Innovation Space door TU/e Innovation Lab Marius Monen
  • Living Lab Vitality Eindhoven door manager InnoSportLab Sport en Beweeg! Harmen Bijsterbosch
  • Next Move door Jelle Schunselaar
16:15u Interactieve sessies om samenwerking concreet te maken
17:00u Netwerkborrel

 

Doelgroep

In eerste instantie is deze bijeenkomst gericht op ondernemers en bedrijven. Ook voor personen en organisaties uit een ander werkveld (sport, overheid, maatschappelijke organisaties of andere kennisinstellingen) is deze bijeenkomst echter interessant en toegankelijk. Aann het bijwonen van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics