Miljoenenorder Broshuis van het Amerikaanse leger

0

Broshuis heeft een order ontvangen voor 557 zogeheten medium equipment trailers (MET’s) voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. De MET’s zijn bedoeld voor het transport van militair materieel en zullen tussen 2026 en 2031 worden uitgeleverd. De opdracht heeft een waarde van maar liefst ruim 341 miljoen dollar. Broshuis zal dit contract uitvoeren in samenwerking met zijn Amerikaanse partner Oshkosh Defense.

Link magazine oktober/november 2023. Thema circulair ondernemen: meer toegevoegde waard, kleiner footprint? Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

‘We zijn erg trots dat we ook de derde grote opdracht van het Amerikaanse leger hebben mogen ontvangen’, reageert Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en ceo van het bedrijf uit Kampen. ‘We krijgen daarmee de eer om alle EHET’s (Enhanced Heavy Equipment Trailers, red.) en MET’s te leveren. Daarnaast geeft deze order, samen met de eerder verkregen orders, veel zekerheid aan het bedrijf, en daarmee aan onze medewerkers en onze klanten.’

De opdracht bestaat uit het leveren van 2+4-assige PL2 pendelas dolly dieplader-combinaties. De eerste gesprekken voor deze order begonnen al in 2018, waarna een uitgebreid commercieel aanbestedingstraject begon, en een competitief testtraject. Broshuis’ voorstel kwam daarbij technisch, logistiek en kwalitatief als beste naar voren. De levering van de MET’s zal geleidelijk van start gaan. Er zal naar verwachting pas in grote aantallen worden uitgeleverd vanaf 2026 tot en met 2031.

De order volgt op de in 2019 en 2022 ontvangen orders voor respectievelijk 170 en 466 EHET’s. De eerste 170 trailers zijn al operationeel. De tweede order van 8-assige PL2-semidiepladers zal naar verwachting tot en met 2027 worden uitgeleverd.

De totale behoefte van het Amerikaanse leger voor zwaar transportmaterieel komt daarmee op 1.199 trailers, inclusief de geleverde prototype trailers. Dit zijn in totaal 8.472 pendelaslijnen (16.944 assen). Op de piek zal Broshuis zeven pendelaslijnen per dag voor het leger produceren.

Broshuis beschikt al jaren over aparte projectlijnen waarop ook de opleggers voor defensie worden gebouwd. Hierdoor verstoren ze de civiele productie van het bedrijf niet en blijft er altijd ruim voldoende capaciteit om zijn civiele klanten te bedienen. In de aanloop naar het project zal Broshuis een aantal investeringen doen om dit verder te waarborgen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics