Microsoft koopt GitHub voor 7,5 miljard dollar

0

Acquisitie biedt ontwikkelaars van GitHub de mogelijkheid om de groei te versnellen en Microsoft-services te verbeteren met nieuwe doelgroepen.

Microsoft Corp. heeft gisteren aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt om GitHub, ‘s werelds leidende softwareontwikkelingsplatform, te verwerven, waar meer dan 28 miljoen ontwikkelaars leren, delen en samenwerken om de toekomst te creëren. Samen zullen de twee bedrijven ontwikkelaars meer armslag geven om meer te bereiken in elke fase van de ontwikkelingslevenscyclus, het gebruik van GitHub voor bedrijven versnellen en de ontwikkelaarstools en -services van Microsoft beschikbaar stellen voor een nieuw publiek.

“Microsoft is een ontwikkelaar van software en door onze krachten te bundelen met GitHub versterken we onze inzet voor vrijheid, openheid en innovatie voor ontwikkelaars”, zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. “We erkennen de gemeenschapsverantwoordelijkheid die we aan deze overeenkomst geven en zullen ons best doen om elke ontwikkelaar te helpen bij het bouwen, innoveren en oplossen van ‘s werelds meest urgente uitdagingen.”

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Microsoft GitHub voor $ 7,5 miljard in aandelen van Microsoft. Onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de voltooiing van de herziening van de regelgeving, wordt verwacht dat de overname aan het einde van het kalenderjaar zal zijn afgerond.

GitHub behoudt zijn eerste ethos als ontwikkelaar en zal onafhankelijk opereren om een ??open platform te bieden voor alle ontwikkelaars in alle sectoren. Ontwikkelaars zullen de programmeertalen, tools en besturingssystemen van hun keuze voor hun projecten kunnen blijven gebruiken – en zullen hun code nog steeds kunnen gebruiken voor elk besturingssysteem, elke cloud en elk apparaat.

Microsoft Corporate Vice President Nat Friedman, oprichter van Xamarin en een open source veteraan, zal de rol van GitHub CEO op zich nemen. De huidige CEO van GitHub, Chris Wanstrath, wordt een technische medewerker van Microsoft, die rapporteert aan Executive Vice President Scott Guthrie, om te werken aan strategische software-initiatieven.

“Ik ben enorm trots op wat GitHub en onze gemeenschap het afgelopen decennium hebben bereikt, en ik kan niet wachten om te zien wat ons te wachten staat. De toekomst van softwareontwikkeling is goed en ik ben erg blij dat ik de krachten bundel met Microsoft om het te realiseren, “zei Wanstrath. “Hun focus op ontwikkelaars komt perfect overeen met die van ons en hun schaal, tools en wereldwijde cloud zullen een grote rol spelen in het nog waardevoller maken van GitHub voor ontwikkelaars overal.”

Tegenwoordig wordt elk bedrijf een softwarebedrijf en staan ??ontwikkelaars centraal in digitale transformatie; zij drijven bedrijfsprocessen en functies in organisaties, van klantenservice en HR tot marketing en IT. En de keuzes die deze ontwikkelaars maken, zullen in toenemende mate bepalend zijn voor waardecreatie en -groei in elke branche. GitHub is de thuisbasis voor moderne ontwikkelaars en ‘s werelds meest populaire bestemming voor open source-projecten en software-innovatie. Het platform biedt onderdak aan een groeiend netwerk van ontwikkelaars in bijna elk land dat meer dan 1,5 miljoen bedrijven vertegenwoordigt in de gezondheidszorg, productie, technologie, financiële dienstverlening, detailhandel en meer.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics