Microflown weet waar de schutter zit

0

Sensoren van Microflown AVISA kunnen in een gevechtssituatie precies vaststellen waar zich schutters bevinden en van welke wapens ze zich bedienen.

De akoestische multimeters van Microflown worden onder meer in de auto- en computerindustrie gebruikt om ongewenste geluiden op te sporen. Maar ook Defensie maakt dankbaar gebruik van Microflown. Akoestische sensoren zijn in staat om exact de oorsprong van het vijandelijk vuur vast te stellen, waarna razendsnel tegenmaatregelen kunnen worden genomen, zoals accuraat tegenvuur. Volgens de officiële opgave kunnen dergelijke sensoren mortieren op 20 kilometer afstand detecteren en geweervuur vanaf 5 kilometer. Defensie heeft de sensoren in gebruik bij de missie in Mali.

Tijdens een demonstratie op het Artillerie Schietkamp in ’t Harde liet Microflown de sensoren op drie manieren zien: statisch, op een voertuig en bovenop een drone. Jeeps (met sensor) reden langs de schietrange terwijl er met scherpe munitie langs heen werd geschoten. Op het dashboard van de jeep was op het display te zien uit welke richting het schot afkomstig was. De drone met sensor kan ergens landen en informatie uitzenden. Het beeld kan door militairen op hun laptop worden uitgelezen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics