Michiel Scheffer bezoekt de printstraat van de toekomst van DJM Inkjet Solutions

0

Gedeputeerde Michiel Scheffer heeft een werkbezoek gebracht aan DJM Inkjet Solutions in Harderwijk. Samen met het ICT bedrijf Den Ouden en het Dutch Optic Center van TNO en TU Delft werken zij aan nieuwe technieken. Doel is om inkjet printen sneller, slimmer en schoner te maken.

Lichttechnieken

DJM Inkjet Solutions is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een wereldspeler in de printindustrie. Ze maken gebruik van licht- en andere technieken op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en ICT. Samen met de partners ontwikkelen zij een inkjet printstraat die sneller, slimmer en schoner is.

Schoner printen

Met de nieuwe printstraat wordt een grote stap gemaakt in duurzaamheid. De printstraat zal besparen op inkt en misproductie. Door het gebruik van lichttechnieken bespaart het ook op energie en gewicht. Het bedrijf wil hiermee uitgroeien tot een top 5 speler in de wereldwijde industriële inkjetmarkt.

Europese steun

Het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft €435.000 beschikbaar gesteld voor de printstraat van de toekomst. De bedrijven investeren ruim €600.000. Naar verwachting zorgt de nieuwe printstraat voor 15 nieuwe banen in de regio.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics