Meyn levert apparatuur voor duurzame Noorse pluimveeverwerkingsfabriek

0

In antwoord op de stijgende vraag naar hoogwaardige pluimveeproducten gaat Norsk Kylling, eigendom van REMA 1000, een geheel nieuwe pluimveeverwerkingsfabriek bouwen in Orkanger, Noorwegen. De fabriek is innovatief in energieverbruik en duurzaamheid en vormt de start van een industriecluster in het gebied met een totale investering van 185 miljoen euro. Voor de verwerkingsapparatuur heeft Norsk Kylling contracten gesloten met Cabinplant en Meyn.


ceo van Norsk Kylling, Kjell Stokbakken

Norsk Kylling heeft een grote transformatie ondergaan. De afgelopen jaren is het bedrijf veel duurzamer geworden en levert het producten van topkwaliteit aan klanten in Noorwegen. Dierenwelzijn heeft de hoogste prioriteit gekregen door over te stappen naar het kippenras Hubbard en door te investeren in knowhow en technologie voor een hoog dierenwelzijn. ‘We hebben prioriteit gegeven aan dierenwelzijn bij de selectie van technologie voor het verwerken van kippen’, zegt ceo van Norsk Kylling, Kjell Stokbakken. ‘We zijn er trots op dat Norsk Kylling Meyn en Cabinplant heeft aangewezen als voorkeursleveranciers voor dit ambitieuze project. Onze state-of-the-art apparatuur zal een cruciale rol spelen bij het realiseren van hun groeiambities’, zegt Robbert Birkhoff, director sales & projects van Meyn.

Norsk Kylling moest de best-in-class slachterij in Europa worden, qua dierenwelzijn, duurzaamheid, energieverbruik, hygiëne, onderhoud en rendement (in dit geval: hoeveel vlees er van een geslachte kip af komt).

Met de ondertekende contracten voor verwerkingsapparatuur is Norsk Kylling nu een stap dichter bij het realiseren van de nieuwe pluimveeverwerkingsfabriek in Orkanger. Machines en apparatuur worden tot 2020 geleverd. De opstart van de fabriek is in 2021.

Meyn, de marktleider in de verwerking van pluimvee, staat bekend om zijn betrouwbare uitrusting met hoge verwerkingssnelheden. Cabinplant, een van de wereldleiders in de ontwikkeling van verdere verwerkingstechnologie voor pluimvee, levert oplossingen voor handling, verwerking, wegen en verpakken. Beide bedrijven zijn eigendom van CTB, een dochteronderneming van het bedrijf Berkshire Hathaway.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics