Mevi wint Best Logistics Supplier Award 2019

0

Mevi met hoofdkantoor in Helmond is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2019 van Nederland in de categorie Best Logistics Supplier. IFM Electronic uit Harderwijk legde beslag op de tweede plaats.

LINK Magazine’s DISCA’19: uitbesteders en toeleveranciers kiezen hun beste ketenpartner

De prijs is één van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2019, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software. Uniek aan de prijzen is dat bedrijven alleen door hun klanten of toeleveranciers worden genomineerd. De prijzen werden gisteravond voor de 18e keer op rij uitgereikt tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht.
Ook dit jaar was de deelname groot met in totaal 386 nominaties in drie categorieën. Uitbesteders nomineerden 188 toeleveranciers in de twee categorieën Best Knowledge (93) en Best Logistics (95). Onder de genomineerde bedrijven werden er 30 in twee categorieën voorgedragen. In de categorie Best Customer werden 198 bedrijven voorgedragen door toeleveranciers.

Best Logistics
In de categorie Best Logistics overleefden 25 bedrijven de eerste schifting, omdat ze door twee of méér bedrijven genomineerd waren. In deze categorie Nederlandse bedrijven die uitblinken in de logistiek en daarmee hun klant ontzorgen. Na een uitgebreid assessment bleven zes finalisten over van wie MEVI Fijnmechanische Industrie uit Helmond en IFM Electronic uit Harderwijk de beste juryscores haalden, ieder 50 procent. Net als voorgaande jaren speelde het publiek in de zaal, grotendeels bestaande uit industriële ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit de twee door de jury voorgedragen finalisten. Twee live pitches door nominerende klanten in de zaal moesten de doorslag geven. Ten gunste van Mevi pleitte Roy Hendriks van IAI Industrial, Jeroen Notenboom van Marel nam het op voor IFM. Uiteindelijk viel na de stemming in de zaal de keus op Mevi.
‘Met het team kijken we naast het gewone werk constant waar verbetering mogelijk is. Schitterend dat de prestatie van de club om het maximale te doen voor de klant zo bevestigd wordt’, zegt Koen in ’t Ven, director sales & operations bij Mevi.

Winnaar en runner-up BEST LOGISTICS 2019

Mevi
Mevi Fijnmechanische Industrie uit Helmond is een veelzijdig ontwikkelaar en producent van machines, apparaten, modules en precisie-onderdelen. Het bedrijf heeft alle disciplines in eigen huis, inclusief engineering, verspaning en testequipment. Mevi begon in 1967 in het Brabantse Mierlo als producent van onderdelen voor draai- en freesbanken. Tot de klanten behoorden Philips en Océ. In 1988 verhuisde Mevi, inmiddels gespecialiseerd in de fijnmechanische industrie, naar Helmond en kwamen er vestigingen bij in België en Tsjechië. Nu beheerst Mevi de complete supplychain en wordt geleverd aan klanten in de food, halfgeleider, medische industrie en machinebouw. Er werken 110 mensen.
De jury kenschets MEVI als ‘heel leverbetrouwbaar. Het bedrijf beheert de supply chain op kundige wijze en wordt nooit verrast door obsolete koopdelen. Anticipeert goed op klantvraag, denken desgevraagd mee met de engineers van de klant. Kracht van dit bedrijf zit ‘m echt in de medewerkers die de onderneming lang trouw zijn.’

IFM
IFM Electronic uit Harderwijk maakt deel uit van het Duitse IFM, een onderneming met ruim 7000 medewerkers, gevestigd in 85 landen en met een jaaromzet van tegen de 900 miljoen euro. IFM ontwikkelt en produceert duizenden sensoren voor de verpakkings- en levensmiddelenindustrie, automotive en de maakindustrie. Voorbeelden zijn sensoren voor 3D-objectherkenning, RFID-systemen en magneetmeetsystemen. In Harderwijk is de Europese verkoop- en distributieorganisatie gevestigd. Het bedrijf bestaat dit jaar 50 jaar.
De jury noemt IFM, in 2016 ook al finalist, een bedrijf dat ‘ver boven andere leveranciers in dit segment uitsteekt. IFM kan goed uit de voeten met grillig bestelgedrag van de klant, versneld leveren is zelden een probleem, prijzen zijn marktconform. IFM is actief in het aandragen van innovaties en het uitnodigen van klanten daar tests mee te draaien.’

Over de vier andere finalisten:

CIMAR
Cimar Electronics uit Veenendaal produceert, assembleert en bestukt printplaten en besturingspanelen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in de productie van schakelkasten, het inbouwen van printplaten en het bekabelen. De producten van Cimar vinden hun weg naar onder meer de agro- en medische industrie en entertainmentbranche. Er werken 50 mensen.

TTI
TTI, opgericht in 1971 in Texas is een distributeur van elektronische componenten in Europa, de VS en Azië. Er werken wereld wijd 6700 mensen van wie 1400 in Europa, onder meer bij het distributiecentrum van TTI Europe in Eindhoven. Het assortiment bestaat uit ruim 850.000 producten.

SOLAR
Solar Nederland is een groothandel in technisch installatiemateriaal op het gebied van verwarming, elektrische installaties, automatisering, klimaat&energie, verlichting en beveiliging. Het Scandinavische bedrijf begon precies honderd jaar gelden met de productie van radio’s, maar schakelde eind jaren vijftig over op de distributie van componenten. Sinds 1996 is Solar gevestigd in Nederland met nu een hoofdkantoor in Alkmaar. Er werken ruim 400 mensen.

ROBA
Roba Metals is een internationaal leverancier van staal, non-ferro en rvs met in Nederland vestigingen in IJsselstein, Oss en Farnsum. Het familiebedrijf werd in 1937 opgericht en levert maatwerk aan onder meer de verpakkingsindustrie, machine- en apparatenbouw, automotive, bouwsector en de plaat verwerkende industrie. Tot de kernactiviteiten behoort ook het recyclen van metaal in eigen smeltovens.

In komende LINK-uitgave die op 13 december verschijnt wordt uitgebreid aandacht besteed aan de awards. Zie ook www.linkmagazine.nl

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics