Metatronics en Mark Global lanceren IoT Readiness Scan

0

metatronicsMetatronics, ontwikkelaar en producent van intelligente industriële en consumentenelektronica, lanceert in samenwerking met Mark Global, een gespecialiseerd business development consulting bedrijf voor kennis intensieve en technologisch georiënteerde bedrijven, een Internet of Things (IoT) Readiness Scan.

Internet of Things (IoT) biedt bedrijven een mogelijkheid om nieuwe diensten en producten aan te bieden, nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en/of bijvoorbeeld om de klantgerichtheid te verbeteren.

De vraag is: past IoT in een huidig of nieuw businessmodel? Wat moeten bedrijven ondernemen om dit te realiseren? Om bedrijven die inzichten te geven hebben Metatronics (Eindhoven) en Mark Global (Weert) een IoT Readiness Scan gemaakt, bestaande uit een korte, digitale vragenlijst. Dat resulteert in een ‘readiness score’ met een korte uitleg. Na één werkdag wordt  een gedetailleerd rapport toegezonden, waarin wordt aangegeven waar het bedrijf staat met betrekking tot IoT op het gebied van strategie, infrastructuur, vaardigheden en businessprocessen. Tevens zijn aanbevelingen opgenomen voor eventueel te nemen vervolgstappen, die bijdragen aan een succesvolle IoT-route.

Volgens Willem Hofland, sales director van Metatronics, is zijn bedrijf dagelijks bezig met nieuwe IoT-concepten en de technische invulling daarvan. ‘IoT staat nog redelijk in de kinderschoenen en menig bedrijf is aan het onderzoeken welke kansen het biedt. Maar hoe je nu van een idee naar een echte toepassing komt, is vaak nog een brug te ver. De IoT Readiness Scan helpt om een indicatie te krijgen waar je staat als bedrijf, waarbij een aantal aanbevelingen worden gedaan op basis van je persoonlijke bedrijfssituatie.’

Ralph HunnekensIoT en de ontwikkeling daarvan binnen je bedrijf begint met een businessmodel en een goede strategie’, zegt Ralph Hunnekens, business development consultant bij Mark Global. ‘Vanuit de business en niet vanuit de IT dus. Onze ervaring ligt in het helpen van bedrijven in het bepalen van de route om innovaties succesvol in de markt te zetten. De IoT Readiness Scan draagt bij aan een stuk bewustwording, waarbij we aanbevelingen meenemen op basis van de ervaringen die we hebben opgedaan.’

De IoT readiness scan kun je online doen via  http://www.metatronics.nl/iot-readiness-scan/?lang=en

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics