In memoriam van William Pijnenburg

0

naamloosDinsdagavond is William Pijnenburg, dga en ceo van het Helmondse AAE, overleden. William is 58 jaar geworden.
‘Passie’ is het woord dat bij uitstek past bij de manier waarop hij leiding gaf aan zijn bedrijf. Vorig jaar was hij nog te gast in de DISCA-talkshow waar host Maarten Steinbuch verhaalde hoe William tijdens een open dag vol passie de schooljeugd had verteld over zijn onderneming en de technologische hoogstandjes die daar worden uitgevoerd. ‘Het enthousiasmeren van jongeren voor techniek, het werken en omgaan met de jeugd is echt iets fantastisch’, zo vertelde hij zelf. Zijn sociale bewogenheid en openheid bezorgde AAE ook meerdere malen de titel van ‘best managed’ Nederlands mkb-bedrijf. ‘Door eerlijk te zijn en jezelf kwetsbaar op te stellen. Zelf weet en kan ik ook niet alles en maak ik fouten. Durf fouten te maken om ervan te leren’, verwoordde hij zijn stijl van leidinggeven.
Behalve passievol was hij ook bijzonder trots op wat hij had bereikt met AAE, sinds jaar en dag toeleverancier van onder meer de halfgeleidersector, waarvoor de hoogst denkbare productiestandaards gelden. Tijdens de nieuwbouw een paar jaar geleden liep hij ’s avond met de hond geregeld nog even langs de bouwplaats. ‘Dan keek ik vanaf een afstandje naar de lichtjes en kreeg ik soms tranen in mijn ogen.’
De uitgever en redactie van Link Magazine wensen het gezin, familieleden, medewerkers en vrienden van William heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics