Meilink neemt belang in IPS Technology

0

Meilink, specialist in het verpakken en transporteren van industriële kapitaalgoederen, heeft een belang genomen in het Eindhovense IPS Technology, ontwerper van verpakkingen en handling-tooling voor de high-tech maakindustrie. De deelname vloeit voort uit de al langer bestaande samenwerking tussen beide bedrijven.

Peter Rikken 2Door de deelname komen voor klanten van Meilink slimmere en efficiëntere integrale logistieke oplossingen binnen bereik. Tegelijkertijd kan IPS het complete producten- en dienstenscala van de Meilink-bedrijven beter benutten en heeft het via Deufol, de Duitse joint venture-partner van Meilink, toegang tot het wereldwijde gezamenlijke netwerk en geavanceerde softwaretoepassingen. ‘IPS en Meilink vullen elkaars producten- en ips peterdienstenpakket vrijwel naadloos aan’, aldus Peter Rikken, dga/ceo van Meilink. Peter Geerts, eigenaar van IPS, voegt hieraan toe: ‘Wij kunnen nu onze ambitie om met IPS in Nederland marktleider te worden versneld waarmaken. Bovendien kunnen we onze diensten nu ook wereldwijd aanbieden aan de hele high-tech supply-chain.’

Meilink is marktleider op het gebied van industriële exportverpakkingen. Met een totaalaanbod aan ketenoplossingen (de Meilink ‘Chain Solutions’) mag het bedrijf vrijwel alle belangrijke ondernemingen uit de Nederlandse exporterende maakindustrie tot zijn klanten rekenen. Met 350 fte, verdeeld over zes vestigingen in Nederland, bedroeg de omzet van Meilink in 2014 circa 60 miljoen euro. Joint venture-partner Deufol is Duits marktleider in verpakkingsdiensten met wereldwijd ruim 90 vestigingen en circa 300 miljoen euro omzet in 2014.

IPS Technology (‘Cherishing Industrial Products’) is met 50 hoogopgeleide (HBO/WO) medewerkers actief op het gebied van ontwerpen van verpakkingen en handling tooling voor de Nederlandse maakindustrie, waaronder de high-tech en halfgeleiderindustrie. Daarbij heeft IPS ook een eigen testcentrum en cleanroom-verpakkingscentrum: Innovar.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics