Meilink en Trios beste toeleveranciers, IHI Hauzer wint customer award

0

Meilink Industriële Verpakkingen uit Borculo Ruurlo en Trios Precision Engineering uit Neede zijn uitgeroepen tot de beste industriële toeleveranciers 2016 van Nederland. Dat gebeurde gisteravond tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht. IHI Hauzer Techno Coating uit Venlo won de award voor de Best Customer.

De Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2016, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank en softwareontwikkelaar ISAH  werden voor de vijftiende keer in successie uitgereikt. Uniek aan deze meest prestigieuze prijs is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren maar dat hun klanten/toeleveranciers dat voor hen moeten doen.
Ook dit jaar was de belangstelling groot met in totaal 485 nominaties. Uitbesteders nomineerden 311 toeleveranciers in de twee categorieën Best Logistics (173) en Best Knowledge (138). In de categorie Best Customer werden 174 uitbesteders genomineerd.
Net als vorig jaar speelde het publiek in de zaal, bestaande uit ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit telkens twee door de jury’s (voorzitters Henk Volberda, hoogleraar Erasmus Universiteit en John Blankendaal, directeur Brainport Industries) voorgedragen finalisten en konden met hun smartphone op één kandidaat stemmen.

Finalisten Best Knowledge Supplier Award 2016

Foto © Sam Rentmeester . 20161130 . DISCA16, Mereveld, Utrecht, (Link Magazine)

Hielke Dijkstra, Trios

 

Tios Winnaar Best Knowledge Supplier 2016
In de categorie Best Knowledge overleefden 20 bedrijven de eerste schifting, omdat ze door twee of méér uitbesteders waren genomineerd. Bepalend in deze categorie zijn een eigen R&D en engineering waarmee toeleveranciers kennis toevoegen aan het eindproduct van de klant. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie Trios en Timmerije de beste juryscores haalden. Na twee live pitches door nominerende klanten in de zaal gaf een internetstemming in de zaal uiteindelijk de doorslag. Managing director Hielke Dijkstra bleef nuchter. “Morgenvroeg ga ik als eerste de bakker bellen. Deze award is voor mijn medewerkers.” De vijf finalisten 2016: AAE Helmond, Timmerije Neede, Eriks Alkmaar, KMWE Eindhoven en Trios Neede.

Finalisten Best Logistics Supplier Award 2016

 

 

Peter Rikken, Meilink

Peter Rikken, Meilink

Meilink winnaar Best Logistics Supplier Award 2016
In de categorie Best Logistics overleefden 30 bedrijven de eerste schifting. Bepalend in deze categorie zijn leverbetrouwbaarheid en slimme logistiek. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie Meilink en Vedos de beste juryscores haalden. Na twee live pitches door nominerende klanten gaf het oordeel van de het publiek de doorslag. “De verschillen waren minimaal”, aldus juryvoorzitter Henk Volberda na de het tellen van de stemmen. “Bijna too close to call.” Algemeen directeur Peter Rikken van Meilink was blij met de uitslag. “Absoluut. We voegen kennelijk toch iets toe voor onze klanten. Dit is een fantastische waardering.” Vedos Venlo, Munsters Helmond, IFM Electronic Harderwijk, MCB Valkenswaard en Meilink Borculo.

 

Finalisten Best Customer Awards 2016

Rik Smabers, IHI Hauzer

Rik Smabers, IHI Hauzer

IHI Hauzer winnaar Best Customer Award 2016
In de categorie Best Customer beoordelen toeleveranciers hun klanten op vijftien verschillende punten waaronder openheid over de kostprijsopbouw en forecast, communicatie en de ruimte die er is voor het inzetten van het eigen specialisme. 38 OEM’ers haalden na een eerste schifting de tweede ronde waarna vijf finalisten overbleven. De beste jurybeoordelingen kregen IHI Hauzer en Additive Industries, de winnaar van vorig jaar. Na twee live pitches door nominerende toeleveranciers viel de keuze van het publiek op IHI Hauzer. Chief Operating Officer Rik Smabers was even overrompeld. “Voor de eerste keer genomineerd en dan meteen winnen. Een enorme verrassing en een grote eer.” De Finalisten 2016: Additive Industries, Nedap Groenlo, Repak Emmen, Bronkhorst en IHI Hauzer.

 

 

Talkshow
Voorafgaand aan de prijsuitreiking verzorgden de hoogleraren Maarten Steinbuch en Arjan van Weele een interactieve talkshow met ondernemers en managers uit de Nederlandse industrie. Onder meer Gerard Schouten (ceo Dutch Water Technologies), Peter Jacobs (cio ING Bank), Jeroen Slobbe (managing director TDC) en Willem Bulthuis (ceo WBX Consulting) bogen zich over het thema ‘Snelheid is de nieuwe currency’.

Aanvullende informatie over de winnaars. 
Trios

Trios Precision Engineering uit Neede ontwikkelt en bouwt unieke machines en modules die moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van nauwkeurigheid. Het gaat dan om apparatuur om te transporteren, bundelen, verbinden, positioneren, grijpen, bundelen, enzovoort. Trios heeft hoogopgeleide medewerkers en ingenieurs in deinst die samen met opdrachtgevers ontwerpen uitwerken en prototypen. Kern van Trios is de kennis van de fijnmechanica. Voor design en elektronica wordt samengewerkt met diverse partners. Trios is actief in de transportsector, de medische sector, offshore, ruimtevaart en halfgeleiders. Er werken 20 mensen.
Volgens de jury zijn de innovaties van Trios “uniek in de wereld. Het bedrijf is bereid kennis met de klant te delen in een open samenwerking. Trios levert de complexe ontwikkeltrajecten binnen de afgesproken termijn en het budget. Geen uurtje-factuurtje bedrijf en bereid risico’s te nemen door in een project te stappen voordat alle technologische implicaties bekend zijn. “

Meilink Industriële Verpakkingen

Meilink Industriële Verpakkingen is een van de oudste familiebedrijven in Nederland. Het begon in 1874 met een houtzagerij. Na de Tweede Wereldoorlog legden de eigenaren zich toe op het produceren van kisten en later kwamen daar andere verpakkkingsvormen voor industriële toepassingen bij. In 1975 verhuisde Meilink van Boxmeer naar een nieuw pand in Borculo. In de jaren tachtig en negentig werden diverse overnames gedaan en sloeg het bedrijf zijn vleugels uit naar de Rotterdamse haven. Nu is Meilink met 350 medewerkers, vijf productievestigingen, een basis in Rotterdam en een eigen ingenieursbureau een van de toonaangevende ondernemingen in de Benelux. Met zeven zogenoemde Chain Solutions kan Meilink vrijwel alles veilig verpakken; van raffinaderij tot en met orgel, van klokken tot en met verwarmingsketels.
De jury van de DISCA is lovend over Meilink: “Leverancier van verpakkings- en transportdiensten in de meest brede zin. Bij uitstek in staat complexe, zeer kwetsbare producten van hun klanten veilig en snel naar de eindklant te transporteren. Het bedrijf ontwikkelt degelijke, goed beschermende verpakkingen op maat, verzorgt ook de transportdocumentatie en het interne transport en kent ook in het verre buitenland de infrastructuur. Zeer flexibel, ontzorgt de klant.”

IHI Hauzer Techno Coating

Hauzer Techno Coating ontwikkelt en produceert machines en technologie voor het aanbrengen van coatings. Het bedrijf werd opgericht in 1983 in Venlo als familiebedrijf, is sinds 2008 onderdeel van de Japanse IHI Group en opereert wereldwijd. Hauzer levert technologie voor zowel decoratieve als industriële doeleinden. De verschillende coatings op metaal of plastic dienen bijvoorbeeld als bescherming tegen weersinvloeden. Verder worden coatings aangebracht op componenten in motoren en machines om de levensduur te verlengen en slijtage en wrijving te verminderen.
Momenteel werken in Venlo 120 mensen van wie bijna de helft in ontwikkeling en research. Het overgrote deel van de omzet haalt Hauzer buiten Nederland, onder meer via vier competence centers in Spanje, China en Japan. Tot de brede klantenkring behoren producenten van sanitair, auto’s, juwelen, elektronica, instrumenten.
Hauzer won in 2008 de Limburg Export Award.

Voor het volledig juryrapport kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Martin van Zaalen van LINK Magazine, martin.vanzaalen@linkmagazine.nl. Hij geeft desgewenst ook een toelichting op de uitreiking van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards. In komende LINK-uitgave wordt uitgebreid aandacht besteed aan de awards. Zie daarvoor vanaf 10 december op deze site.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics