Doe mee aan onderzoek en krijg inzicht in wat jouw werknemers écht motiveert

0

Ontdek het geheim van duurzame motivatie
Hoe kun je als manager je medewerkers nou écht motiveren? Het bekende antwoord is simpel: goed gedrag belonen, slecht gedrag bestraffen. Wetenschappers besloten nu juist deze proef op de som te nemen (Deci, Koestner, & Ryan, 1999). In India werd een groot experiment uitgevoerd: De lokale bevolking kreeg een simpele taak toegewezen en werd in drie groepen opgedeeld. De groepen kregen verschillende beloningen (4-400 rupies). De verwachting hierbij was: hoe groter de beloning, des te beter de prestatie. Maar wat bleek nu? De groep met de grootste beloning in het verschiet presteerde het slechtst!

Dit inzicht leidde bij diezelfde wetenschappers (gepaard met een hoop onderzoek) tot de ontwikkeling van een motivatietheorie die draait om de behoeftebevrediging van werknemers. Externe motivatie werkt dus niet altijd, maar wat dan wel? Dat wordt op dit moment onderzocht.

Doe mee aan het onderzoek (UvA, 5 – 10 minuten, vereisten: +16 uur per week werken en het hebben van een leidinggevende positie) en ontvang een primeur op de resultaten:
– Krijg inzicht in de grootste voorspellers van motivatie;
– Help met uw bijdrage de wetenschap vooruit;
– Ontvang praktische tips, direct inzetbaar.

Meedoen kan hier: https://lnkd.in/d5ZiH_b

Voor meer informatie: Thijs Leenman, thijsleenman@gmail.com, Msc: Organisational Psychology, Universiteit van Amsterdam.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics