MCA officieel distributeur Vipa Controls in Nederland

0

Per 1 maart 2017 wordt MCA Motion Control Automation de officiële distributeur van alle VIPA Controls producten in Nederland. Door deze stap kan MCA het volledige productgamma van YASKAWA/VIPA leveren en ondersteunen. Dat betekent Robotica, Drives&Motion en ook Controls.

Vipa Nederland is een dochteronderneming van Yaskawa Benelux B.V. en vertegenwoordigt Controls binnen het programma Drives, Motion & Controls. Ruim 20 jaar al is MCA de Yaskawa Drives & Motion distributeur voor Nederland. Met de overname van de Controls-activiteiten completeert MCA haar programma, waarmee zij nu leidend is in totaaloplossingen voor de wereld van Machinebouw en Industriële Automatisering.
VIPA GmbH begon met producten die bestaande Siemens besturingssystemen aanvulden en optimaliseerden. In de jaren volgden de eerste eigen PLC-systemen en vandaag de dag is Vipa de wereldstandaard in Controls. Het huidige Vipa-assortiment omvat onder meer één van de snelste Hard-PLC’s ter wereld.
Vipa heeft een uitgebreid programma met systeem-oplossingen voor machine-automatisering; van eenvoudig tot zeer complex: PLC systemen, I/O-systemen, HMI, tele service, starterkits en software.
Eddie Mennen, directeur Yaskawa Benelux, over de keuze voor MCA: ‘Met deze stap kunnen wij de markt via het uitgebreide netwerk van MCA en Biesheuvel Techniek breder bedienen.’
Eg Waaijman, businessunitmanager MCA en Meino Noordenbos, CEO Biesheuvel Techniek waar MCA deel van uitmaakt, stellen: ‘Deze integratie is al lange tijd een wens van ons bedrijf. Met een schat aan ervaring en specifieke automatiseringskennis van Vipa maken wij een mooie stap vooruit in onze groei als ‘Investing Industrial Distributor’.’
Eg Waaijman gaat samen met Albert Vosmeijer en het MCA-team het totaalpakket aan Motion, Drives & Controls breed in de markt zetten, met het accent op de toegevoegde waarde van MCA. Want de winst voor de klant is dat MCA nu de absolute totaalleverancier is van componenten, systemen en 24/7 service.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics