Maximale decentralisering met Cube67-IO-systeem

0

De Duitse Systeempartner Murrelektronik met een verkoopkantoor in Breda speelt met zijn Cube67-IO-systeem in op de trends van flexibilisatie en modularisatie. Deze twee trends kenmerken de machine- en installatiebouw anno 2018. Steeds vaker worden een basismachine en de optionele functie-eenheden los van elkaar geproduceerd: kort voor de inbedrijfstelling van een installatie worden ze op maat aan elkaar gekoppeld.

Het veldbussysteem Cube67 van Murrelektronik is een goed voorbeeld van die modularisatie. Dat systeem is tot in de kleinste details modulair opgebouwd. Het veldbussysteem wordt wereldwijd al in ruim 100.000 machines en installaties in de meest uiteenlopende branches en vakgebieden toegepast. Het aantal modulevarianten is groot. Multifunctionele (M12/M8) steekplaatsen kunnen als in- of uitgang worden geconfigureerd. Dat maakt klantspecifieke installatieconcepten mogelijk. Ze worden op maat aangepast aan het daadwerkelijk benodigde aantal I/O’s in het sensor-actor-bereik. Vrijwel geen steekplaats blijft ongebruikt en dat leidt tot een kostenefficiënte oplossing.

Het Cube-systeem heeft bovendien een éénkabelstrategie: er is één hybride systeemkabel voor datacommunicatie én voedingsspanning. Het Cube-systeem is uitgerust met Machine Option Management, waarbij de projectie van de hard- en software virtueel verloopt op basis van een gestandaardiseerde volledige uitbouw. De configuratie van de vele verschillende varianten van een machine die mogelijk zijn, verloopt op die manier soepel.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics