Matthias Sckuhr volgt Mathias Hüttenrauch op als ceo Nedschroef

0

Matthias Sckuhr (51) benoemd wordt tot nieuwe Chief Executive Officer van Nedschroef. Sckuhr treedt per 1 september 2019 in functie en volgt daarmee Mathias Hüttenrauch op.  Hüttenrauch blijft tot 31 december 2019 aan het bedrijf verbonden als adviseur van de raad van bestuur.

Met de aanstelling van Sckuhr – die na een dienstverband van bijna 18 jaar van de firma Vibracoustic, de wereldwijd  leverancier van NVH-oplossingen aan de auto-industrie, komt – behoudt Nedschroef automotive-kennis en -ervaring op topniveau binnen de raad van bestuur. Met de toetreding van Sckuhr tot het topmanagement van Nedschroef stelt het bedrijf zich in staat om zijn sterke focus op innovatie, geavanceerde oplossingen en diensten binnen de mobiliteitsindustrie te handhaven, zo laat Nedschroef weten in een persverklaring.

Matthias Sckuhr promoveerde in de Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Karlsruhe. Hierna werkte hij in verschillende internationale functies bij Freudenberg en Vibracoustic. Hij heeft tweeëntwintig jaar professionele ervaring, waarvan twaalf jaar in managementposities met een volledige operationele verantwoordelijkheid. In zijn laatste functie als Executive Vice President leidde Sckuhr de Business Unit DRIVE Solutions bij Vibracoustic. Voorafgaand aan die functie was hij Regional President in Asia Pacific met als standplaats China.

‘Opgetogen’

Matthias Sckuhr: “Ik ben erg opgetogen en enthousiast om bij Nedschroef te komen werken en om deze functie te vervullen. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op de positieve ontwikkelingen van Nedschroef die in het verleden zijn doorgemaakt en ik wil mijn ervaring inzetten voor het gezamenlijke succes van het team.” Zhiyan Zhou, voorzitter van de raad van commissarissen: “We zijn erg blij om Dr. Sckuhr aan boord te hebben. We zullen hem volledig steunen bij het leiden van het team om kansen ten volle te benutten en langetermijnsucces van Nedschroef in de uitdagende wereldmarkt te realiseren.”

Nedschroef wil zijn nummer één positie in Europa versterken door zich te presenteren als een automobielpartner met uitstekende kwaliteits- en leveringsperformance. De medewerkers zijn oplossingsgerichte experts die optimale engineering en kosteneffectieve concepten aanbieden aan hun klanten. Sinds 2014 behoort Nedschroef tot Shanghai Prime Machinery Co., Ltd. (PMC Group), waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Shanghai, China. PMC is een wereldwijde opererende leverancier van belangrijke componenten, waaronder bevestigingsmiddelen, lagers, snijgereedschap en turbineschoepen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics