MathWorks breidt modellering en simulatie van vloeistofsystemen uit in Simscape

0

mathMathWorks kondigt vandaag nieuwe mogelijkheden aan voor de modellering van vloeistofsystemen binnen de Simscape-productfamilie. Deze introductie is onderdeel van Release 2016a en hiermee biedt Simscape Fluids nu componentbibliotheken voor de modellering en simulatie van de thermische eigenschappen van vloeistofsystemen. De nieuwe bibliotheken en voorbeelden bevatten warmtewisselaars, leidingen, kleppen en andere componenten waarmee hydraulische, verwarmings- en afkoelings- en vloeistoftransportsystemen ontwikkeld kunnen worden voor toepassingen als hydrauliek van graafmachines, motorkoelingsystemen en watervoorzieningsnetwerken. 

Met Simscape Fluids kunnen acausale modellen van vloeistofsystemen gebouwd worden die rechtstreeks integreren met blokdiagrammen in Simulink, ‘state machines’ in Stateflow en MATLAB-functies. Door het gehele systeem binnen één enkele omgeving te simuleren, worden taken gestroomlijnd zoals het ontwerpen van besturingssystemen en performanceoptimalisatie op systeemniveau. Dit maakt het ook mogelijk om integratieproblemen tijdens de ontwikkeling eerder op te sporen, waardoor er tijd en kosten worden bespaard. 

Modellen in Simscape Fluids kunnen ook worden geconverteerd naar C-code. Hierdoor kan  embedded software getest worden in configuraties zoals processor-in-the-loop en hardware-in-the-loop, iets dat veiliger en efficiënter is dan het testen op hardwareprototypes. 

Simscape lost problemen op in complexe vloeistofsystemen

“Simscape Fluids is een waardevolle aanvulling op Simscape waarmee we problemen in complexe vloeistofsystemen met simulatiesmath sherpa op kunnen lossen, zoals koelsystemen in motoren en centrale verwarmingsystemen in gebouwen”, zegt Jean Brunet, plaatsvervangend CEO bij Sherpa Engineering. “Een extra voordeel is dat door het werken met Simulink, Simscape Fluids een onderdeel is van één uniforme omgeving voor het ontwikkelen van besturingsalgoritmen en de onderhavige fysieke systemen. Dit verhoogt de waarde en mogelijkheden van modelgebaseerd ontwerpen.” 

 Verwarmings- en koelsystemen simuleren

math 3“Simscape Fluids is een volgende stap in onze voortdurende investering in het Simscape-platform en de componentbibliotheken voor het modelleren van fysieke systemen”, zegt Paul Barnard van MathWorks. “Simscape Fluids is een belangrijk onderdeel van onze omgeving voor ontwikkelaars van besturingssystemen die het prestatieniveau van verwarmings- en koelsystemen willen beoordelen. Ingenieurs in de automobiel-, lucht- en ruimtevaartindustrie en de machinebouw kunnen hiermee gemakkelijker simulatie toepassen voor het verifiëren van systeemgedrag en daardoor het kostbare gebruik van echte systemen en prototypes grotendeels voorkomen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics