Markt vraagt om ratio 16, Apex speelt er op in

0

Sinds begin vorige maand levert Apex Dynamics ook high-end tandwielkastseries AB en AF met binaire overbrengverhoudingen, dit in reactie op een aanhoudende vraag uit de markt. De overbrengverhoudingen 16, 32 en 64 zijn binair, een vereiste in sommige toepassingen omdat je zo bij continu draaiende toepassingen afrondingsverschillen kunt voorkomen. Dat afrondingsverschil zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat een drukwals na verloop van tijd uit de pas gaat lopen of dat het eindpunt van een lasersnijtafel niet precies aansluit op het startpunt. Het zou zelfs kunnen zorgen voor ongewenste strepen op een pakketje tear-off’s (wegwerpvizieren voor helmen in de motorsport), aldus een persbericht van Apex.

Coca Cola of Pepsi?
Een exacte verklaring voor de groei van de vraag naar ratio 16 kan sales manager Eric Megens echter niet geven. ‘Wellicht omdat sommige van onze klanten toeleveren aan markten in Azië waar nog gebruik wordt gemaakt van een type besturingssysteem dat in Europa weinig meer toegepast wordt. Als ik spreek met klanten geeft de een aan een voorkeur te hebben voor 16 boven 15, terwijl een ander zegt dat de voordelen van die ratio alleen niet meer relevant zijn. Maar een sluitende reden heb ik nog niet gehoord. Misschien is het wel net zoiets als met Coca Cola of Pepsi en Apple of Microsoft. De een zweert bij het ene merk de ander bij het andere. Smaken verschillen nu eenmaal’, zo vat Megens het samen.

Meer vraag metaalverwerking
Met de uitbreiding levert Apex nu AB/AF tandwielkasten met de ratio’s 12, 16, 28 en 32 en ABR/AFR-kasten met de verhoudingen 12, 16, 28, 32, 48 en 64. Alle tandwielkasten van Apex Dynamics hebben een absolute overbrengverhouding met uitzondering van de kegelwieltandwielkast uit de AT(B) serie met ratio 1,5 en de High-Torque varianten met een ratio in een veelvoud van 5,5. De kasten worden geleverd aan de speciaal machinebouw, met name voor de food & beverage. Maar voor toepassing in machines voor de metaalverwerking en automatisering is er ook steeds meer vraag, aldus Megens.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics