Marc Evers vertrekt bij KMWE en begint weer voor zichzelf

0

The Bicycle Repair Man Group B.V. Zo heet de nieuwe onderneming van Marc Evers die KMWE, waar hij cto was, inmiddels heeft verlaten. Zijn nieuwe bedrijf, afgekort TBRM, investeert met geld en kennis in oem-starters of die het zelf opzet. Hij is al bezig geweest met de opzet van een oem’er – ADDFactor – voor onder meer de ontwikkeling en vermarkting van 3D-print technologie voor het klantspecifiek printen van orthopedische schoenzolen.

Voorts wil hij Movaid uitbouwen, een onderneming die zich richt op de ontwikkelen en op de markt brengen van onder meer innovatieve exoskeletten, voorzien van hightech actuatoren en sensoren, voor het mobiel maken van mensen die nu gekluisterd zijn aan een rolstoel. Ook neemt hij een tweetal patenten mee – ‘op het gebied van methanol-conversie en luchtreiniging om waterstof te maken op basis van katalyse, lage temperatuursconversie en lage drukval’ – om ook daarmee bedrijvigheid op te zetten.

Het is verre van het eerste bedrijf dat Evers (51) start, die al heel jong met ondernemen begon: zijn eerste bedrijf startte hij op zijn 17e. Voor alle duidelijkheid, de naam van zijn nieuwe onderneming heeft weinig met fietsenreparatie te maken, maar alles met hoe werktuigbouwers – Evers is er zelf een – vaak quasi-serieus geduid worden: fietsenmakers.

Evers keert met TBRM terug naar een type omgeving waarin hij tot 2006 ook verkeerde bij OTB, een hightech bedrijf ook gericht op het in de markt zetten van oem-activiteiten, legt hij uit. ‘Het wordt een kweekvijver van nieuwe oem-bedrijven die ik zelf zal helpen te ontwikkelen, met mensen die ook wat willen.’

Uit die OTB-tijd kent Evers de huidige KMWE-ceo Edward Voncken die bij OTB commercieel directeur was. Samen hebben ze toentertijd de overstap naar KMWE gemaakt. Evers is ‘in goede harmonie’ vertrokken bij KMWE, maar wel omdat de inzichten in de te voeren strategie uiteenliepen. ‘Ik heb aangegeven dat KMWE voor mijn nieuwe ondernemingen een preferred supplier zal zijn. Edward en ik blijven samen streven naar win-win. Maar ik wilde KMWE toch vooral richten op het ontwikkelen van hightech oem-activiteiten met een grote onderlinge synergie. Edward wil van KMWE een meer VDL-achtige onderneming maken.’

Evers heeft zijn aandelen overgedaan aan Aalberts Investments, het investeringsbedrijf van Jan Aalberts, dat nu meer dan 50 procent van de KMWE-aandelen in handen heeft.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics