Marc Cornelissen | Brightlands Award open voor nominaties

0

In 2017 wordt voor het eerst de Marc Cornelissen | Brightlands Award uitgereikt. De award is een initiatief van de gelijknamige stichting die een hommage brengt aan de poolreiziger en duurzaamheidspionier die in 2015 tijdens een poolexpeditie verongelukte. De aanmoedigingsprijs van € 25.000 is bedoeld voor een gedreven koploper en verbinder. Iemand die het ambassadeurschap van deze award én van Brightlands kan uitstralen. Nominaties voor deze award zijn mogelijk tot 15 januari 2017.

Jan Cobbenhagen

Jan Cobbenhagen

Stichtingsvoorzitter Prof. dr. Jan Cobbenhagen: “Het gaat om kandidaten die zich – in de geest van Marc Cornelissen – onderscheiden hebben in hun verbindend leiderschap en het over grenzen heen samenwerken aan een duurzame wereld en daarmee het ambassadeurschap van deze award en van Brightlands kunnen uitstralen. Mensen die initiatieven ontplooien die bijdragen aan oplossingen voor brede maatschappelijke vraagstukken op gebieden als een klimaat neutrale economie en samenleving, een betaalbare zorg, gezonde voeding, mobiliteit ed…

Marc Cornelissen

Marc Cornelissen

Over Marc Cornelissen
Denken, dromen, durven en doen. Over geografische, wetenschappelijke en organisatorische grenzen heen. Dat is wat Marc Cornelissen in de praktijk bracht als professioneel avonturier, in de context van het creëren van een duurzame wereld. Andere paden durven kiezen dan de gebruikelijke, is de attitude die Brightlands daarbij zo bijzonder aanspreekt. Brightlands wil wetenschappers, studenten, ondernemers en professionals verbinden over grenzen heen, en ze laten samenwerken aan grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De houding en impact die Marc Cornelissen had is bij uitstek wat Brightlands graag wil uitstralen.
Wat houdt de award in?
De Marc Cornelissen| Brightlands Award is een aanmoedigingsprijs. De award bestaat uit een aandenken en een geldbedrag van € 25.000.  De award wordt op 16 maart 2017 uitgereikt door juryvoorzitter Maria van der Hoeven tijdens het Brightlands symposium op de TEFAF.

Jury en Curatorium
De toekenning van de award vindt plaats door een jury, die bestaat uit:

  • Maria van der Hoeven (voorzitter), CIEP (Clingendael International Energy Program) en Raad van Toezicht Rocky Mountain Institute,
  • Ellen Cornelissen, namens de familie Cornelissen,
  • Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus,
  • Mariëlle Heijltjes, hoogleraar Managerial Behavior Maastricht University,
  • Emmo Meijer, hoogleraar organische chemie TU/E.

De award kent tevens een curatorium die bestaat uit:

  • Theo Bovens, Gouverneur Provincie Limburg,
  • Robbert Dijkgraaf, Director Institute for Advanced Study Princeton (IAS),
  • Martin Paul, president Maastricht University,
  • André Kuipers, ruimtevaarder, arts, schrijver.

Nominaties melden via deze Link

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics