Manager Rob Karsmakers laat fabriek achter als voorbeeld binnen Philips

0

Sitemanager Rob Karsmakers verlaat na zes jaar de fabriek van Philips in Drachten. De afgelopen jaren richtte hij zich op innovatie, innovatie en innovatie. Het zorgde ervoor dat hij de fabriek in blakende vorm kan achterlaten. “We zijn een voorbeeld binnen de Philips-familie”, zegt hij in het Dagblad van het Noorden.Philips productie van China naar Nederland

Karsmakers schrok bij zijn aanstelling van het lage ambitieniveau in het Noorden, terwijl de fabriek op hoog niveau acteerde. En dus zorgde hij ervoor dat de trots beter werd uitgedragen. Ook zocht hij naar nieuw talent, leidde hij het huidige personeel op en werd ingezet op ‘behoud’. Innovatie werd het toverwoord. Philips Drachten heeft nu alles in huis: van product- en procesinnovatie tot onderzoek en ontwikkeling.

Uiteindelijk leidde de inspanning tot het Innovatiecluster Drachten, waarin nu zo’n twaalf bedrijven zijn vertegenwoordigd. Zij werken samen op het gebied van innovatie en de effecten zijn merkbaar. Het cluster kan rekenen op veel belangstelling van werkzoekenden.

Recentelijk richtte Karsmakers zich op ‘smart industries’: slimme fabrieken. De vestiging in Drachten is voorloper binnen Philips en daarom gaat hij nu andere fabrieken in de hele wereld helpen om ‘smart’ te worden. De Vlaming Jan Eysermans gaat Karsmakers opvolgen.

philips scheerkoppenBij Philips Drachten worden nog steeds scheerkoppen gemaakt. Ze werken zo ‘smart’ dat productiekosten konden worden teruggebracht. Daardoor werd het lonend om de productie ook in Europa te doen. Naast de productie van scheerkoppen zit er in Drachten ook een grote onderzoeksafdeling voor de ontwikkeling en productie van huishoudelijke apparaten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics