Lotte van de Ven aan het roer bij familiebedrijf Vencomatic.

0

Lotte van de Ven neemt per 1 mei de leiding op zich van de Vencomatic Group. Per die datum neemt ze het stokje over van Theo Hoen die sinds 2014 aan het roer staat van de Brabantse pluimvee-multinational, na eerder ceo van Marel te zijn geweest.

Van de Ven is dochter van Cor en Han van de Ven, de oprichters van het bedrijf. Lotte van de Ven is nu nog  Marketing & Innovation manager bij de onderneming. ‘Mijn aantreden als CEO verandert echt niet de innovatiefocus van Vencomatic Group; onze langetermijnagenda blijft gelijk. Omdat we geen aandeelhouders tevreden hoeven te stellen, kunnen we veel geld stoppen in Research & Development; ook als het om projecten gaat die pas na jaren iets gaan opleveren’, zei ze eerder tegenover Pluimveeweb. Hoen blijft voorlopig als coach van het management aan Vencomatic verbonden.

Vencomatic (450 medewerkers) ontwikkelt zich tot een echt familiebedrijf. Naast Lotte zijn ook de vier andere kinderen van Cor en Han in het bedrijf werkzaam. Zus Hanneke (36) werkt in het team van aftersales en service, Els (33) is hoofd logistiek, Ton (31) is area sales manager voor Spanje en Dick (29) bekleedt een functie als productontwerper. Cor van de Ven is overigens ook nog dagelijks in het bedrijf te vinden, als coach van productontwikkelaars en voor het onderhouden van klantcontacten. Het bedrijf opereert vanaf de Venco Campus in Eersel.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics