Mammoet scoort het grootste contract ooit door het Arctic LNG 2-project

0

De door Technip geleide joint venture NovArctic in samenwerking met Saipem en NIPIgas heeft Mammoet ingeschakeld als los-, transport- en installatieaannemer voor het Arctic LNG 2 project.

Met het voordeel van ‘s werelds grootste vloot van zwaar materieel heeft Mammoet laten zien dat het in staat is om op piekmomenten een breed scala aan machines in grote hoeveelheden op locatie te leveren.
Arctic LNG 2 implementeert een innovatief concept van de LNG-installatie op basis van zwaartekracht (GBS). In de loop van vier jaar zal Mammoet 42 grote modules installeren op drie betonnen GBS in Moermansk. Het project zal naar verwachting in totaal zo’n 2.000 SPMT-assen gebruiken, diverse Mega Jack hijssystemen, een kraanvloot met als speerpunt een CC8800-1 kraan die compleet met een Boom Booster wordt geleverd, en ook zo’n 120 medewerkers op piekmomenten.

Dit is het grootste contract ooit in de geschiedenis van Mammoet, ook wat betreft het totale tonnage. Elke module zal tussen de 8.000t en 17.000t wegen; over de levensduur van het project zal het totale gewicht van de hijswerkzaamheden zo’n 500.000t bereiken.

Mammoet zal op de speciaal gebouwde scheepswerf bij Moermansk lossen, hijsen, vijzelen en slippen verzorgen, zodat de modules bovenop het GBS continu worden geïnstalleerd. Mammoet heeft ook een contract voor het lossen van de modules op de modulefabricagewerf, Qingdao McDermott Wuchuan Offshore Engineering in China (een joint venture tussen McDermott en CSIC Wuchuan). Dit vereist de mobilisatie van enkele zelfrijdende modulaire transporters (SPMT) en ook extra zware hijskranen naar de werf.

Mammoet was actief betrokken bij het Yamal LNG-project en transporteerde ongeveer 142 modules bij extreme temperaturen ver onder -50ºC en beheerde ook een tussenopslag in Zeebrugge, België.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics