MakerBot en Ultimaker gaan fuseren om wereldwijde toepassing van additive manufacturing te versnellen

0

MakerBot en Ultimaker, twee leiders op het gebied van desktop 3D-printen, hebben vandaag aangekondigd dat ze tot een zakelijke combinatieovereenkomst zijn gekomen die de adoptie van additive manufacturing zal versnellen door een uitgebreid desktop 3D-printing ecosysteem van hardware, software en materialen te bieden.

De nieuwe entiteit zal worden ondersteund door bestaande investeerders, NPM Capital en Stratasys, en zal profiteren van een geplande cash investering van $62,4 miljoen om innovatie en uitbreiding naar nieuwe markten te stimuleren. Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door Nadav Goshen, de huidige MakerBot CEO, en Jürgen von Hollen, de huidige Ultimaker CEO, die zullen optreden als Co-CEO’s, waarbij Nadav de leiding zal hebben over de activiteiten en R&D en Jürgen de commerciële functies zal leiden.

Jürgen von Hollen, ceo Ultimaker. Foto: Ultimaker

“Deze fusie markeert een belangrijke mijlpaal voor Ultimaker en MakerBot,” zegt Jürgen von Hollen, CEO van Ultimaker. “Innovatie en groei zijn beide van cruciaal belang om desktop 3D-printen van een specialistische technologie naar een mainstream zakelijke adoptie te brengen. Het nieuwe bedrijf zal zijn gecombineerde wereldwijde voetafdruk benutten en uitbreiden met verkoop en activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en APAC.”

“Technologische innovatie is van het grootste belang om de beschikbaarheid van gebruiksvriendelijke professionele 3D-printoplossingen te laten groeien”, zegt Nadav Goshen, CEO van MakerBot. “Door onze teams samen te voegen en gebruik te maken van de extra financiering, kunnen we de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen versnellen om onze klanten te voorzien van een breed portfolio aan hardware- en softwareoplossingen om een breed spectrum aan klanten en toepassingen te bedienen.”

Nadav Goshen

De nieuwe entiteit wil gebruiksvriendelijke en toegankelijke desktop 3D-printoplossingen bieden voor elke toepassing en tegelijkertijd de industrie inspireren naar een toekomstige staat van verantwoorde en duurzame productie.

Het nieuwe bedrijf zal hoofdkantoren behouden in zowel Nederland als New York, VS. De transactie is onderhevig aan de raadpleging van de juiste werknemersvertegenwoordigingen en goedkeuring van de toezichthouder, en zal naar verwachting in de loop van het tweede of derde kwartaal van 2022 worden afgerond.

MakerBot is wereldwijd marktleider op het gebied van desktop 3D-printen. MakerBot stelt de ingenieurs van vandaag en morgen in staat met zijn krachtige ecosysteem voor additieve vervaardiging. Het bedrijf streeft ernaar de normen voor 3D-printen te herdefiniëren op het gebied van veiligheid en emissies, betrouwbaarheid, toegankelijkheid, precisie en gebruiksgemak. Dankzij deze toewijding heeft MakerBot een groot aantal gebruikers, beheert het Thingiverse – de grootste 3D-printcommunity ter wereld – en heeft het leden in de UL 2904-normcommissie om ervoor te zorgen dat het bedrijf vooroploopt op het gebied van emissievoorschriften.

Ultimaker, opgericht in 2011, is op een missie om de transformatie van de wereld naar flexibele, empowerende en duurzame oplossingen te versnellen. 380 medewerkers leveren een platform dat klanten in staat stelt om optimaal te profiteren van het unieke Ultimaker Ecosysteem dat de grootste diversiteit aan 3D-printproducten en -diensten in de industrie biedt. Ultimaker biedt een naadloze integratie van hardware, software en materialen die gewoon werkt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics