Machinebouwer HVL ontwikkelt met partners een volautomatisch, verticaal magazijn.

0

Apex Dynamics doet graag zaken met pioniers. Machinebouwer HVL wilde een volautomatisch systeem voor de toe- en afvoer van plaatmateriaal van en naar de innovatieve lasersnij-installatie. Daartoe nam het bedrijf uit het Brabantse Liessel in eerste instantie een Duitse systeembouwer in de arm. Maar die haakte na enige studie af, want: ‘Wat HVL wil, dat kán gewoonweg niet.’

Daarop besloten de Brabanders het maar zelf te gaan engineeren en namen ze onder andere Apex Dynamics uit Helmond in de arm. Met als eindresultaat een volautomatisch, verticaal magazijn waarin een manipulator beweegt om platen van en naar de snijmachines te transporteren en halffabricaten en eindproducten op te slaan. De aansturing gebeurt centraal vanuit het ERP-systeem.
Voor de meest recente lasersnijmachine maakte Apex Dynamics de calculaties voor het systeem en selecteerde en leverde het de componenten: de AF140 tandwielkast, tandheugels (tandlatten in kwaliteit 6) en het rondsel (in kwaliteit 5), compleet met de STP-tekeningen.

de AF140 tandwielkast, tandheugels (tandlatten in kwaliteit 6) en het rondsel (in kwaliteit 5), compleet met de STP-tekeningen.

De lasersnijmachine en manipulator draaien in Liessel nu naar volle tevredenheid. ‘Er komen nog wat kleine aanpassingen en optimalisaties. Daarna is het systeem van HVL klaar om ook voor derden gebouwd te worden’, aldus Thom van Oss.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics