Maarten Schippers benoemd tot CEO van Airbus Defence and Space Netherlands

0

Maarten Schippers (1978) is benoemd tot Chief Executive Officer van Airbus Defence and Space Netherlands. Met de benoeming, effectief per oktober 2019, draagt Schippers de verantwoordelijkheid over de overall organisatie van Airbus Nederland en de activiteiten die voortvloeien uit de verschillende productgroepen van het ruimtevaartbedrijf, zoals zonnepanelen, lanceerstructuren en instrumenten. Schippers volgt met deze stap Arnaud de Jong op die sinds 2013 CEO van Airbus DS NL was.

Arnaud de Jong zet per oktober zijn carrière voort bij TNO als Managing Director Unit Industry

Bas Theelen, hoofd van de productgroep Solar Arrays & Structures

Schippers trad in 2016 bij de Nederlandse vestiging van Airbus in dienst als Director Industrialisation & Manufacturing. In die rol leidde hij succesvol het ontwerp en de uitrol van het industrialisatieproces voor de productie van de structuren voor de Europese lanceerders Ariane 6 en Vega-C. Vóór Airbus werkte Schippers bij ASML als Director Service & Manufacturing Technology en was hij BU manager en mede-eigenaar van Wijdeven.

In zijn nieuwe rol als CEO van Airbus Defence and Space Netherlands leidt Maarten Schippers een team van 350, voornamelijk hoogopgeleide ruimtevaartengineers en professionals op de Airbus locaties in Leiden en Oegstgeest. Schippers rapporteert aan Bas Theelen, hoofd van de productgroep Solar Arrays & Structures, dat onder de Airbus divisie Spacecraft Equipment valt.

Arnaud de Jong zet per oktober zijn carrière voort bij TNO als Managing Director Unit Industry. In die rol richt de Jong zich op de wijze waarop de industrie als onmisbare schakel oplossingen kan realiseren voor grote maatschappelijke uitdagingen.

Airbus Defence and Space Netherlands B.V. is onderdeel van Airbus, dat wereldwijd leidend is in lucht- en ruimtevaart en gerelateerde diensten. Airbus heeft zo’n 134.000 medewerkers in dienst en genereerde in 2018 een omzet van 64 miljard euro. Airbus biedt de meest uitgebreide reeks passagiersvliegtuigen en is daarnaast in Europa leidend in de levering van tank-, gevechts-, transport- en missievliegtuigen. Op het gebied van helikopters levert Airbus wereldwijd de meest efficiënte civiele en militaire helikopteroplossingen. Als ruimtevaartbedrijf voert Airbus in Europa de ranglijst aan; wereldwijd neemt het op dat gebied een tweede positie in.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics