Maak kennis met service design en verhoog de klanttevredenheid èn uw omzet.

0

Uw klanten willen kant-en-klare oplossingen. Ze willen oplossingen die ontzorgen. Het antwoord op de vraag naar oplossingen is vaak een dienst. Dat kan een preventieve onderhoudsdienst zijn, een training of een andere manier van afrekenen. Voor maakbedrijven liggen er grote kansen als zij in staat zijn om de slag te maken  naar het vergaand inleven in de wensen en behoeften van de klant. Centraal in deze masterclasses staat het creëren van vernieuwende product-dienstencombinaties die de klanttevredenheid verhogen èn uw omzet doen stijgen.

Foto Dialogic

Ook MKB maakbedrijven kunnen meer omzet genereren door dienstverlening

Zo biedt producent van bakkerijmachines WP Haton uit Panningen klanten uitgebreide service- en supportpakketten. De webshop garandeert bijvoorbeeld een snelle levering van reserve onderdelen. 247TailorSteel uit Varsseveld is een producent van lasergesneden en gekante producten uit buis en plaat. Klanten kunnen middels een (digitale) personal assistent tekeningen snel geoffreerd krijgen en de op maat gemaakte producten worden snel geleverd. Daarmee heeft ook 247TailorSteel een onderscheidend dienstengericht businessmodel gecreëerd

De Masterclass Service design helpt u om de propositie van uw bedrijf beter te laten aansluiten bij de behoeften en wensen van een veranderende markt.-

Speciaal voor MKB maakbedrijven heeft het Ministerie van Economische Zaken, als onderdeel van een beleidsexperiment, een achttal masterclasses laten ontwikkelen. Deze worden deze zomer aangeboden door vier verschillende kennisinstellingen verspreid over het land. Hiermee wil het ministerie het aanboren van nieuwe markten door de maakindustrie stimuleren. De service design masterclasses, speciaal gericht op de behoeftes van MKB bedrijven uit de maakindustrie, worden aangeboden door Service Science Factory Maastricht, TU DelftHogeschool van Amsterdam en Hogeschool Utrecht. Er worden zowel korte als lange masterclasses aangeboden.

In totaal zijn op korte termijn 120 plaatsen beschikbaar in deze masterclasses. U kunt hieraan deelnemen tegen een sterk gereduceerd tarief (eigen bijdrage ter grootte van 25% kostprijs) omdat u deelneemt aan een beleidsexperiment. Bij inschrijving wordt gevraagd een korte enquête in te vullen. Wees er snel bij, want bij overtekening zal worden geloot.

U kunt zich inschrijven tot 28 mei 2017.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics