LVD neemt industrieel automatiseringsbedrijf COMPAC over.

0

LVD Company nv heeft  COMPAC S.r.l. uit Urbino, Italië, een leverancier van industriële automatiseringsoplossingen,  overgenomen. LVD werkt sinds 2016 samen met COMPAC voor de productie van automatische magazijnsystemen voor talrijke LVD lasersnijinstallaties in Italië. De overname breidt LVD’s portfolio van automatiseringssystemen voor vlakke plaat- en buislasersnijmachines uit in een tijd waarin plaatbewerkers hun productieprocessen steeds meer automatiseren om de algemene efficiëntie te verbeteren.

COMPAC S.r.l., een 30 jaar oud familiebedrijf, is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en integratie van hoogtechnologische automatische magazijnsystemen, in- en uitvoerverwerkingssystemen, laad- en losapparatuur en aangepaste automatiseringssystemen voor de industrie. COMPAC heeft zijn activiteiten en automatiseringsproducten gestaag uitgebreid. De automatiseringsoplossingen zijn divers, inclusief handlingsystemen voor de magazijn- en kartonindustrie en transportbanden voor metaalreinigingsmachines.

Met de overname wordt COMPAC onderdeel van de LVD Group. LVD zal COMPAC-systemen voor metaalproductie toevoegen aan zijn automatiseringsaanbod, waardoor de keuze aan oplossingen voor zijn pons-, fiberlaser- en buislasersnijmachines voor klanten wereldwijd wordt uitgebreid. De metaalproductiesystemen zullen worden aangeduid als LVD. COMPAC zal zijn merk behouden voor automatiseringsoplossingen die aan andere markten worden geleverd. Alle COMPAC-producten zullen ook in de toekomst worden geproduceerd op de toonaangevende productielocatie van 7000m2 in Italië.

“COMPAC is een innovatieve fabrikant met een sterke engineeringmentaliteit en een bewezen geschiedenis van geavanceerde automatiseringsoplossingen”, verklaart LVD-voorzitter en algemeen directeur Carl Dewulf. “Onze overname van COMPAC werd gedreven door onze interesse in het veiligstellen van een sterke toekomst voor onze automatiseringsproductlijn, om onze klanten de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringstechnologie te bieden om gelijke tred te houden met de vooruitgang van het fiberlasersnijden. Met COMPAC als onderdeel van de LVD Group, doen we extra automatiseringskennis en systeemervaring op.”.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics