Luxexcel benoemd Fabio Esposito en haalt 12 miljoen financiering binnen om op te schalen.

0

Luxexcel, de pionier in het 3D printen van ophthalmic lenzen, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Fabio Esposito als Chief Executive Officer om het bedrijf in zijn volgende groeifase te leiden. Fabio heeft een sterke staat van dienst bij het transformeren van bedrijven van technologische innovators tot gevestigde spelers. Gedurende zijn carrière leidde hij met succes de introductie van disruptieve technologieën op de markt, waaronder Optical Systems en 3D Printing.

Hans Streng

Hans Streng CEO Luxexcel: “Na enkele jaren aan het roer van Luxexcel, ben ik klaar om meer tijd met mijn gezin door te brengen. Ik ben er trots op dat ik Luxexcel samen met het managementteam en onze toegewijde medewerkers op dit niveau heb kunnen brengen. Met Fabio ben ik ervan overtuigd dat we de perfecte CEO hebben gevonden om Luxexcel door de volgende fase te leiden “.

Fabio Esposito, CEO Luxexcel: “Ik ben verheugd deel te nemen aan het Luxexcel-team in deze cruciale fase van de groei van het bedrijf. Voortbouwend op het succes dat onder leiding van Hans is behaald, zal de focus nu worden verlegd naar commercialisering en productontwikkeling. We zullen blijven profiteren van de introductie van het VisionPlatform ™ en zullen het team verder uitbreiden om Luxexcel naar de volgende fase te laten groeien. “

Nard Sintenie

Naast de benoeming van de nieuwe CEO, heeft Luxexcel vandaag aangekondigd dat het $ 13,9 miljoen (€ 12 miljoen) C-round financiering heeft bijeengebracht onder leiding van Innovation Industries met de deelname van zijn andere bestaande investeerders. Dankzij deze financiering kan Luxexcel zijn groei versnellen en tegelijkertijd uitbreiden naar de nieuwe wereld van slimme brillenglazen. Deelname aan deze aandelenronde zijn Innovation Industries (Nederland), SET Ventures (Nederland), Munich Venture Partners (Duitsland), regionaal investeringsfonds PMV (België) en KLA-Tencor Corporation (Verenigde Staten van Amerika).

Nard Sintenie, Partner bij Innovation Industries: “We zijn onder de indruk van zowel de vooruitgang die Luxexcel heeft geboekt bij de ontwikkeling van deze geweldige technologie als de tractie van de producten in de markt voor brillen. Met de nieuwe CEO en deze financiering zal Luxexcel haar activiteiten en de installed base van de VisionPlatform ™ opschalen. “Met de versterking van het managementteam, de steun van sterke investeerdersbasis en het opschalen van het bedrijf is een spannende nieuwe fase begonnen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics