Lotte Leufkens is Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2017

0

Afgelopen week werd Lotte Leufkens TU studente en oprichtster van CloudCuddle, uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2017 in de Nederlandse finale van de Global Student Entrepeneur Award. Samen met acht andere Nederlandse studentondernemers pitchten zij voor een jury bestaande uit studentondernemers, ervaren ondernemers en scale-up ondernemers. In mei zal Lotte Nederland vertegenwoordigen in de wereldwijde finale in Frankfurt.

Voor de Global Student Entrepreneur Awards waren negen studentondernemers genomineerd, die allen op dit moment nog studeren aan hbo of universiteit. De genomineerden kwamen van de VU Amsterdam, NHL Leeuwarden, Fontys Eindhoven, TU Delft, Hanzehogeschool, Universiteit van Twente, Tilburg University en Avans Hogeschool.

Het beste idee
Volgens de jury en het publiek was het idee van Lotte het best. “Ze ontzorgt gezinnen die al veel zorgen hebben”, aldus de jury. Daarnaast vond de jury dat ze een ondernemer vanuit passie is en bevlogenheid heeft voor haar product. De CloudCuddle is een bed dat speciaal ontworpen is voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Het geeft ouders de vrijheid hun kind overal veilig te laten slapen.

 

Het prijzengeld van tienduizend euro dat Lotte heeft gewonnen zal ten goede komen aan CloudCuddle. Daarnaast kan de startup rekenen op professionele begeleiding van ervaren ondernemers. Tijdens de internationale finale in Frankfurt nemen 50 studentenondernemers uit 50 verschillende landen het tegen elkaar op.

CloudCuddle
Lotte Leufkens richte samen met Francesca Lucas in 2016 CloudCuddle op. Het idee voor een veilige, mobiele slaapomgeving voor kinderen met een fysieke en/of geestelijke beperking ontstond tijdens de minor Biomechanical Engineering in 2014. De dames besloten hun idee verder te ontwikkelen toen bleek dat er bij veel families behoefte was naar een goede oplossing.

 

CloudCuddle heeft vanaf november 2016 bij gezinnen thuis getest met de eerste prototypes, wat tot zeer positieve reacties heeft geleid. Op het moment worden duurzaamheid en gebruiksgemak uitgebreider getest en zijn de voorbereidingen voor de eerste serieproductie in volle gang. Naar verwachting kunnen deze CloudCuddle’s aan het begin van de zomer geleverd worden, zodat de eerste gezinnen nog tijdens de zomervakantie op reis kunnen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics