Link 20 jaar – Post en Dekker 20 jaar.

0

‘We zijn een ontwikkelfabriek, wij ontwikkelen alleen maar. En dat proces hebben we inmiddels heel goed in de vingers.’ Dat zegt directeur Eric-Jan Dekker. Samen met kompaan Eelco Post richtte hij twintig jaar geleden Post en Dekker engineers en consultants op. Destijds twee jonge, redelijk eigenwijze ondernemers met een uitgesproken visie op hoe je slim machines kunt ontwerpen en in elkaar zetten.

Project RAVO

Klein ingenieursbureau, grote betekenis

Op de homepage van system developer Post en Dekker (23 medewerkers) staat sinds 1 januari een illustratie van tekenaar Tom van Dun. Speciaal gemaakt voor het twintigjarig jubileum dat ze dit jaar vieren. De kleurrijke tekening toont een mooi, functioneel kantoor aan een Amsterdamse kade, midden tussen de machines en andere ontwerpen. Hier wordt gewerkt, de no-nonsense straalt ervan af.

Post en Dekker creëert nieuwe business voor de maakindustrie door flexibele, slimme en innovatieve productplatforms te ontwikkelen en te borgen. Dat doen ze bijvoorbeeld voor JBT, Alfa Laval, MOBA, Boon Edam en de Kverneland Group: het rijtje klanten groeit gestaag. ‘We willen als klein ingenieursbureau van grote betekenis zijn voor onze opdrachtgevers’, staat erbij op de site.

Post en Dekker Amsterdam, opgericht in 1998.

Vieren het jubileum met een weekendje weg met alle medewerkers en een vakinhoudelijk seminar. 

Project Boon Edam

Die oem’ers moesten in het begin wel even wennen. Samen met de energieke, snelle mannen uit Amsterdam high-end equipment ontwikkelen, dat wilden ze wel. Maar het integraal modulair ontwerpen van complete productfamilies en smart customization – de twee andere poten van het bureau – was destijds nog ver van hun bed. ‘We hebben veel missiewerk verricht. Steeds weer uitleggen wat we voor ogen hadden. Dat het niet alleen gaat om die ene machine, maar om het totale platform waarmee je eindeloos kunt configureren’, zegt Eric-Jan Dekker. Het missiewerk is volbracht. Modulair en smart zijn ingeburgerde termen. Steeds meer bedrijven zien en geloven dat het werkt.

Kar trekken

Andere ingenieursbureaus duiken inmiddels ook op die markt, maar Post en Dekker werken anders. “In hoe we het doen, hoe we het vertellen. We bepalen samen de doelstellingen. Als je ons de kar laat trekken, gaan we die doelen voor je realiseren. We werken bijna op een no cure, no pay-achtige manier’, aldus Dekker. ‘De klant kan niet achterover leunen. Hij wordt continu uitgedaagd om na te denken of dit echt is wat hij wil, of de markt hierop zit te wachten, hoe iets werkelijk van waarde kan zijn.’

Oem’er RAVO had twijfels om ‘het zoveelste ingenieursbureau’ in te schakelen. ‘Ze zeiden: “Dan innoveren we zelf wel”. Maar nu we samen innovaties voor veegwagens ontwikkelen, krijgen we terug: “Jullie doen dat zo effectief, dat hadden we zelf niet kunnen bedenken”.’ Eelco Post en Eric-Jan Dekker hebben grote dromen waargemaakt, vinden ze. ‘We hebben het team bij elkaar dat we qua samenstelling en omvang willen. In onze projecten kunnen we ons ei kwijt. En zelf blijven we ook continu vernieuwen.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics