LeydenJar maakt 70% meer energie mogelijk in één batterijcel

0

LeydenJar Technologies, een Nederlandse spin-out van het TNO, heeft een nieuwe anode ontwikkeld die de batterij-industrie ingrijpend zal veranderen. Voor het eerst kunnen anodes in lithium-ionbatterijen worden gemaakt van 100% silicium. Deze doorbraak biedt twee belangrijke voordelen: batterijen met een 70% hogere energiedichtheid (1350 Wh / L) en 62% minder CO2-uitstoot. De anode is klaar voor productie en LeydenJar bereidt zich voor om de productiecapaciteit de komende jaren massaal op te schalen.

Impact op innovaties
Batterijprestaties bepalen het tempo van innovaties in veel technische sectoren. Deze enorm belangrijke innovatie, gericht op de siliciumanode, kan dit proces op korte termijn versnellen. Twee belangrijke details zijn dat de nieuwe technologie de productiekosten niet opdrijft en een ‘plug-in’ oplossing is voor bestaande batterij gigafactory’s. Een 70% hogere energiedichtheid heeft impact op verschillende sectoren: consumentenelektronica, elektrische voertuigen en de opslag van hernieuwbare energie.

Link magazine juni/juli 2020, Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: uitgever@linkmagazine.nl

Zuiver silicium vervangt koolstof
Tot nu toe was het alleen mogelijk om anoden te produceren met een kleine hoeveelheid silicium, omdat ze voornamelijk op koolstof waren gebaseerd. Silicium heeft als anodemateriaal tien keer de capaciteit van koolstof. Tot nu toe werd het gebruik van silicium belemmerd door de mechanische beperkingen van het materiaal. De technologie van LeydenJar is afgeleid van productietechnologie voor zonnecellen (plasma-verbeterde chemische dampafzetting of PECVD).

70% meer energie: 1350 Wh / L gedurende meer dan 100 cycli
De geteste buidelcellen zijn gebouwd met in de handel verkrijgbaar batterijmateriaal, zoals NMC 622-kathoden en de siliconenanodes van LeydenJar. Een energiedichtheid van 1350 Wh / L aan het begin van de levensduur van de batterij werd bereikt, waarbij deze cellen een levensduur van meer dan 100 cycli vertoonden met een C / 2-snelheid. DNV GL heeft deze resultaten bevestigd. In de toekomst verwacht de CTO van LeydenJar, Yiseop Ahn, de prestaties van de levensduur van de cyclus aanzienlijk te kunnen verbeteren.

Oprichter en algemeen directeur Christian Rood: ‘Het belang van batterijcapaciteit is enorm. Elektrisch rijden, intelligentere smartphones, elektrisch vliegen … alles en iedereen wacht op betere batterijen. Onze oplossing is slim en gemakkelijk op te nemen. En er zijn geen extra kosten. We nodigen iedereen van harte uit om de voordelen van LeydenJar’s siliciumanodes te gebruiken en te ervaren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics