Leo Warmerdam volgt Fred van Roosmalen op als algemeen directeur van Holland High Tech

0

Eind 2019 treedt Fred van Roosmalen terug als algemeen directeur van Holland High Tech, het topconsortium voor kennis en innovatie van de topsector Hightech Systemen en Materialen (Stichting TKI HTSM). Zijn opvolger wordt Leo Warmerdam, de huidige programmadirecteur. Van Roosmalen blijft als strategisch adviseur verbonden aan Holland High Tech.

Leo Warmerdam

Fred van Roosmalen was vanaf het begin betrokken bij het innovatiebeleid voor de topsectoren. Gebruikmakend van zijn ervaring in nationale en internationale netwerken voor publiek-privaat onderzoek, legde hij het fundament voor de roadmaps en de kennis- en innovatieagenda van topsector HTSM. Hij was oprichter van de Stichting TKI HTSM, het latere Holland High Tech.

“Drijvende kracht van onze topsector zijn de sleuteltechnologieën. Die zorgen voor economische waarde en oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen waarvoor we wereldwijd staan. Zowel het bedrijfsleven als Den Haag moeten daar structureel in investeren” stelt Van Roosmalen. ”De taak van Holland High Tech is om richting te geven aan alle betrokken partijen. En alleen in te grijpen waar en wanneer dat nodig is“.

Het afgelopen jaar coördineerde Van Roosmalen de onderzoeksagenda voor Sleuteltechnologieën, onderdeel van het op 11 november getekende Kennis- en Innovatieconvenant 2020-2023. Samen met Leo Warmerdam heeft hij een governancemodel opgesteld voor topsector HTSM wat past bij het nieuwe missiegedreven overheidsbeleid. Fred van Roosmalen: “Holland High Tech gaat een volgende fase in. Voor mij een goed moment om het stokje aan Leo over te geven.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics