Lely installeert 500ste Vector automatisch voersysteem

0

Een bijzondere mijlpaal, omdat Lely pas sinds 2012 actief is op deze markt. De installatie van de 500e Lely Vector en Voerkeuken op het bedrijf van Rosi Chris Holsteins inc. In Québec, Canada, weerspiegelt de sterke positie van Lely op het gebied van automatisch voeren.

De 500 Vector systemen draaien in meer dan 20 landen op zowel melkvee- als vleesveebedrijven. De keuze voor een Lely Vector is volgens boerin Christine Houle een logische: ”Wij melken al sinds 2010 met het automatisch melksysteem van Lely. We begonnen met een A2 en nu hebben we een A4. We wilden er graag een Vector bij om meer controle te hebben over het voeren en er zeker van te zijn dat de koeien de hele dag vers voer hebben.”

Jelmer Ham, Product Manager Feeding bij Lely International

Automatisch voeren steeds populairder
Jelmer Ham, Product Manager Feeding bij Lely International, heeft wel een verklaring waarom veehouders kiezen voor de Vector. “Het is een revolutionair systeem dat naast energie en arbeidsbesparing een ongekend positief effect heeft op de koegezondheid en voerefficiëntie. Door vaker en preciezer te voeren worden de voedingsstoffen optimaal benut. Daarnaast maakt de intelligente software het mogelijk om te sturen op rendement in plaats van melkproductie of gewichtstoename. Zowel melk- als vleesveehouders kunnen, na een verandering in het rantsoen, het effect op hun marge monitoren.”

Lely ziet het vertrouwen in de Vector groeien. De meerwaarde van automatisch voeren wordt ingezien door steeds meer melk- en vleesveehouders. Automatisch voeren wordt ook steeds vaker in de overwegingen meegenomen wanneer een voersysteem te klein wordt, of versleten is. Afgelopen jaar heeft Lely de verkopen van de Vector aanzienlijk zien groeien. Voor dit jaar wordt verwacht dat deze stijgende lijn nog sterker zal doorzetten. Lely spreekt dan ook de verwachting uit dat automatisch voeren in de toekomst net zo geaccepteerd en toegepast zal zijn als automatisch melken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics