Leiderschap: de ongemakkelijke waarheid

0

Dit nieuwe boek onthult de ongemakkelijke waarheid achter leiderschap. Leiderschap is een veelbesproken onderwerp, maar wat als we het nu eens vanuit een compleet andere invalshoek bekijken? Dat is precies wat Gerrit Sarens doet in Leiderschap: de ongemakkelijke waarheid.

Als oprichter van het mentoringbedrijf Ambits heeft Sarens tal van leiders aan het werk gezien. In zijn boek deelt hij zijn inzichten en onthult hij de harde en confronterende realiteit die vaak achter de schermen van bedrijven speelt.

De auteur identificeert vijf valkuilen waarin leiders onbewust trappen bij het aansturen van een organisatie of bedrijf en het coachen van een team. Deze valkuilen leiden vaak tot financiële en menselijke kosten en kunnen de reputatie van een bedrijf flink beschadigen. In dit boek gaat Sarens tot op het bot om de oorzaken achter deze valkuilen aan te kaarten. Door zijn inzichten kunnen leiders (h)erkennen waarom hun leiderschap niet loopt zoals verwacht en kunnen zij de nodige veranderingen aanbrengen om dit te verbeteren.

Maar niet alleen leiders kunnen profiteren van dit boek. Ook wie leiders moet aanstellen kan dankzij Sarens’ inzichten foute keuzes vermijden en de juiste persoon op de juiste plaats zetten. Leiderschap: de ongemakkelijke waarheid is een must-read voor iedereen die betrokken is bij het aansturen van een organisatie of bedrijf, of die daar in de toekomst mee te maken krijgt. Het boek biedt een frisse kijk op een bekend onderwerp en helpt leiders hun volle potentieel te benutten.

Gerrit Sarens raakte in de ban van leiderschap door zijn eigen traumatische ervaringen met leiders en de talrijke worstelingen toen hij zelf mee aan het stuur zat. Na 15 jaar als docent, onderzoeker en vicedecaan trok hij in 2017 de academische deur achter zich dicht en ging de bedrijfswereld in. In 2020 richtte hij het mentoringbedrijf Ambits op.

“Rekruteren kost bedrijven heel wat moeite en geld. Als je talent na de aanwerving aan slechte leiders overlaat, zijn alle inspanningen een maat voor niets geweest. Het helpt niet om nieuwe medewerkers met veel toeters en bellen en een rode loper door de voordeur binnen te halen als je tegelijk de achterdeur wagenwijd openzet door ze te laten samenwerken met slechte leiders. Dat is dweilen met de kraan open.”

Gerrit Sarens
Pelckmans
ISBN 978-94-6337-362-3
€ 32,00

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics